Megjöttek a Samsung új tévéi, nem is akármilyenek – hvg.hu

A Samsung a január 11-én kezdődő CES-re hangolódva mutatta be a Neo QLED és a MicroLED technológiával ellátott csúcstelevízióit, valamint az új Lifestyle-készüléket.

Igencsak sűrű az idei januárja a Samsungnak. A cég az immár hivatalos meghívó szerint január 14-én mutat majd be valamit, szinte biztos, hogy a Galaxy S21 csúcstelefon-családot, emellett képviselteti magát a koronavírus-járvány miatt virtuálisan megrendezett CES 2021 technológiai kiállításon is. Hétfőn a CES előtt, de már arra készülve bemutatta a legújabb fejlesztésű televízióit.

A Neo QLED névre keresztelt, újfajta kijelzőtechnológiát a 8K (QN900A) és a 4K (QN90A) csúcsmodellek kapták meg. A televíziókban a hagyományos LED-ekhez képest 1/40-ed méretű Quantum Mini LED-ek gondoskodnak a képi megjelenítésről, tehát a hagyományos megoldáshoz képest jóval sűrűbben helyezkednek el a fényforrások.

©

Ezek vezérlését a Quantum Matrix technológia teszi lehetővé, amiről a cég azt állítja, megakadályozza az elmosódást. Emellett ott dolgozik a készülékben a Neo Quantum nevű processzor is, amiről a Samsung azt mondja, a mélytanuló algoritmus segítségével 4K vagy 8K felbontásúra felskálázni bármelyik tartalmat.

©

A Neo QLED 8K televízió szinte teljesen kávamentes lett, ami úgy játssza le a hangot, hogy követi a képernyőn látható objektumot. Használhatjuk vele a Samsung Health szolgáltatást a különféle edzésekhez, a játékhoz 21:9 és 32:9-es képarányt állíthatunk be, egy USB-aljzathoz csatlakoztatott webkamera segítségével pedig a Google Duót is használhatjuk a videohívások lebonyolítására.

©

A Samsung bővítette a MicroLED-televíziók palettáját is, méghozzá egy 110 és egy 96 colos eszközzel. A cég azt ígéri, az év végéig jönnek  majd a kisebb méretű kijelzővel ellátott verziók is.

Az eszköz kijelzője maga állítja elő a fényt és a színeket, a 24 millió LED mindegyike pedig egyedi irányítást kapott. A felhasználók a 4Vue (Quad View) funkcióval kényelmesen nézhetnek akár négy tartalomforrást is egyidejűleg a képernyőn. Emellett egyszerre több külső eszköz is csatlakoztatható a készülékhez, így akár egyszerre nyomon követhető több rájátszás meccs eredménye, vagy játék közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók.

©

A készülék beépített Majestic Sound rendszerrel érkezik, amely a Samsung szerint külső hangszóró nélkül is képes 5.1-es térhangzást nyújtani.

Mindezek mellett a Samsung frissítette a Lifestyle TV sorozatát is. Az új televízió a 2017-ben bemutatott The Frame továbbfejlesztett változata, ami a vállalat szerint 50 százalékkal lett keskenyebb az előző modellhez képest, ehhez pedig öt különböző színű keretet is készítettek. Ehhez a Samsung Art Store-on keresztül több mint 1400 műalkotáshoz férhetnek hozzá a felhasználók.

©

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk