Még mindig van egy izgalmas befektetési lehetőség Magyarországon a hazai profik szerint – Portfolio

A “Portfólió-ajánlók” sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a szeptemberi helyzetnek megfelelően készültek el, a felmérésünkben kilenc alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő cégek bocsátották rendelkezésünkre: Aegon Alapkezelő, Accorde Alapkezelő, MKB Alapkezelő, Eurizon Asset Management, Equilor Alapkezelő, KBC Asset Management, Hold Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Borús hónap volt a szeptember

Borús hónapot zártak a piacok részvény- és kötvényfronton is szeptemberben. A Portfolio-nak küldött portfólió-ajánlókban a hazai portfóliómenedzserek közül többen is megjegyzik, hogy a szakma szerint az összes hónap közül a szeptemberi jár átlagosan a legrosszabb hozamokkal, és ez most sem volt másképp.

Nem segít a részvénypiacok helyzetén, hogy a Federal Reserve 75 bázisponttal emelte a kamatokat a szeptemberi ülésén, ami várható volt, viszont Jerome Powell kommentárja elvette a befektetők kedvét.  A jegybankár elmondta, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy letörjék az inflációt, ami további agresszív kamatemeléseket jelenthet.

Neked Ajánljuk