Magyar befektető próbálhatja megvenni a Pennyt és a Tescót – hvg.hu

A G7 szerint már folynak a tárgyalások, de a két boltlánc azt közölte a lappal, hogy nem eladóak.

Magyar tulajdonba kerülhet a magyarországi Penny Market és a Tesco, legalábbis tárgyalások már folynak a hálózatokról – írja iparági forrásokra hivatkozva a G7.hu. A lap forrásai szerint az Auchanban a nemrég megjelent magyar tulajdon pedig jó eséllyel idővel többségi lesz.

Az érintett kiskereskedelmi cégek cáfolták a G7-nek, hogy kivonulnának. A Tesco kivonulása ugyan már évek óta újra és újra felmerül, de eddig sosem következett be, és a cég a lap kérdésére ismét egyértelműen megerősítette, hogy nem eladó, hosszú távon is elkötelezett a magyar piac iránt.

A Penny Market szintén határozottan reagált az érdeklődésre. Azt írták:

A Penny magyarországi hálózata nem eladó. Nem folynak olyan potenciális tranzakcióval vagy felvásárlással kapcsolatos megbeszélések sem, amelyek közvetlenül érinthetnék a Penny magyarországi üzlethálózatát.

Az Auchan a leggyengébb lánc: Orbánék újabb szektort foglaltak el

Egyelőre kölcsönös érdekeken nyugszik az a szándéknyilatkozat, amelynek alapján az ország kilencedik leggazdagabb embere, Jellinek Dániel bevásárol az Auchanba. Mintha kölcsönös szívességek szőnék át ugyanakkor a milliárdos és a kormányhoz közel álló körök kapcsolatát.

Neked Ajánljuk