Lenyűgöző hatótávot villantott a Hyundai Ioniq 6 Streamliner – Villanyautósok

A Hyundai még az idén megkezdi az Ioniq 6 „Streamliner” forgalmazását egyes európai országokban.

Ez lehet az egyik leghatékonyabb villanyautó a piacon.

Méltó a névre

A Villanyutósok olvasói közül biztosan sokan emlékeznek az eredeti Hyundai Ioniqra, talán sokan használták, vagy a mai napig használják is még a típust. Az autó részben azért vált legendássá, mert bár akkumulátora alig volt nagyobb kapacitású, mint egy Nissan Leafé, a rendkívül jó légellenállásnak köszönhetően lenyűgöző hatótávot tudtak elérni a mai szemmel kicsi, 28 kWh-s akkuval.

Hyundai Ioniq 6

Bár az Ioniq 5 az SUV formájával nem ezt a vonalat követte, az új Ioniq 6 méltó lesz az örökségre.  A Hyundai mérnökei parádés, 0,21-es közegellenállási együtthatót értek el a szélcsatornában, aminek hatására a legtakarékosabb változat WLTP fogyasztása 13,9 kWh / 100 km.

A csapott far és a cseppforma mellett számos apró trükköt alkalmaztak a tervezés során, hogy kijöjjön ez a remek eredmény, például különösen nagy figyelmet szenteltek a kerekek körüli légfüggönynek, illetve kerékhézag-szűkítőknek, de az autó egy integrált hátsó légterelőt is kapott. Az Ioniq 6 természetesen rendelkezik az E-GMP platform minden adottságával, így a visszafelé kompatibilis 800 Voltos rendszerrel, az ideális körülmények között elérhető 18 perces töltési idővel, valamint a praktikus V2L technológiával, amellyel elektromos fogyasztókat táplálhatunk a kocsiról.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Neked Ajánljuk