Lemész hídba, ha megtudod, hogy a kutatások szerint mi a hosszú élet titka – Femcafe.hu

Eddig haszontalan, esetleg bűntudatkeltő tevékenységnek hitted, de most, hogy egy tanulmány szerint a hosszú élet titka lehet, talán átértékeled a dolgot, és napi szintű szokásoddá teszed!

A tétlenség mégsem a bűn melegágya?

Talán neked is azt tanították – vagy szoktattad rá magadat -, hogy állandóan mozgásban kell lenned. Keményen dolgozni, háztartást vezetni, gyereket nevelni, edzeni, és így tovább. Meglehet, te is azok közé tartozol, aki nem mer egy kicsit ledőlni munka után, hétvégén továbbaludni egy órával, vagy csak nézni ki a fejéből anélkül, hogy bármit is csinálna, mert úgy érzed: luxus lenne. Haszontalan cselekedet, és azt a 30-60 percet, vasalással vagy ügyek intézésével is tölthetnéd. Aztán egy ilyen átpörgött nap után arra gondolsz: olyan gyorsan elment a nap. Mindjárt elszalad mellett az élet. Nos, ez a gondolat helyes!

Ugyanis ez a kutatás arra világít rá: a lustálkodás hozzájárulhat az életünk meghosszabbításához. Nem vicc!

Szóval, ha olyan alkat vagy, aki amúgy is szeret ébredés után az ágyban henteregni, csak ülni a kertben és semmit sem csinálni, egyszóval: szeretsz lustálkodni, akkor te már jó úton haladsz afelé, hogy továbbélj!

De mégis hogyan élhetünk tovább a lustaságnak köszönhetően?

Lapozz tovább!

Neked Ajánljuk