Korábbi F1 világbajnoké az első horvát szupersportautó – TotalCar

Régóta tartó tesztfázis után végre leszállították az első Rimac Neverát, amelynek tulajdonosa a Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg lett. Az autó a második szériamodell, a #000 gyártási számú marad a Bugatti Rimac tulajdonában. 

A cég szerint Rosberg nem aprózta el, a legkomolyabb specifikációban, full Batmobilként kérte a Neverát, utóbbi Stellar Black fényezést jelent, látható karbonszálakkal, illetve Vertex felniket, amelyek mögött csillogó feketére fújt nyergek ülnek. A sötét téma az autó belterében is folytatódik, bent ugyanis szinte mindent fekete Alcantara borít, a csomagot a versenyző aláírásával és egy 001/150 sorszámmal ellátott plakett teszi ténylegesen egyedivé.

A tulajdonos Mate Rimac azt is elmondta, hogy Rosberg már évekkel ezelőtt, a C-Two koncepcióautó óta figyelemmel követi a projektet, ezért lehetett ő az első tulajdonos. “Remek érzés tudni, hogy olyasvalakit is lázba hoz az autónk, aki a világ legfejlettebb motorsportjában jeleskedett. Követni fogjuk a közös útjukat; Nico az összes autóját használja és élvezi, és mi is éppen erre biztatjuk az autóink tulajdonosait.”

A Nevera kvalitásai passzolnak is egy Forma-1-es világbajnokhoz: 120 kWh-s akkumulátorcsomagja négy villanymotort táplál, az összesen 1887 lóerő és 2360 Nm nyomaték 1,85 másodperc alatt futtatja meg a 0-96 km/h-s (60 mph) sprintet, a negyed mérföldhöz pedig 8,582 másodperc kell.

Neked Ajánljuk