Kiszivárogtak az első információk és képek a Huawei Mate 30 Lite-ról – 24.hu

A Huawei idén tavasszal már nagyot villantot a P30 termékcsaládjával, de 2019-re még van egy nagy dobásuk a Mate 30 mobilokkal. A készülékek hivatalos bemutatója valamikor októberben várható, de a Mate 30 Lite (Kínában Nova 5i Pro) modellről most kiszivárgott nem kevés információ, ami alapján a legszerényebb képességű változat is kifejezetten erős középkategóriás okostelefon lesz.

Ha lehet hinni a most napvilágot látott részleteknek, akkor a készülék 6,26 hüvelykes IPS panellel kerül forgalomba, méghozzá a bal felső sarokban kilyukasztott kijelzővel, ahol egy 32 megapixeles előlapi kamera kap majd helyet. A kiszivárgott képek alapján képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót nem kap a mobil, a hátlapra kerül a feloldáshoz szükséges technológia, ugyanakkor már erre a modellre is négy kamera kerül: egy 48 megapixeles főszenzor, amit egy 8 és két 2 megapixeles egység fog kiegészíteni.

A hardvert illetően Kirin 810 processzor várható, méghozzá 6 vagy 8 GB memória kíséretében, és a képek tanulsága szerint a 6 GB-os verzió mellé 128 GB tárhely jár, míg a 8 GB-os változat elérhető lesz 128 vagy 256 GB-tal is, az akkumulátor teljesítménye pedig 4000 mAh lesz, amit 20 wattos gyorstöltés fog kiegészíteni. Mindezt persze még nem szabad készpénznek venni, de amennyiben ezen az információk megfelelnek a valóságnak, úgy valóban egy kifejezetten ütős mobil várható a Huaweitől, és ezen adatok fényében jó eséllyel a Mate 30 és Mate 30 Pro modellek még combosabba lesznek.

Neked Ajánljuk