Jött egy teljesen új Volkswagen, íme a Nivus – hvg.hu

A német gyártó újdonsága a kupésra faragott formájú crossoverek piacán áll hadrendbe.

A Volkswagen aktuális termékkínálatában számos különböző szabadidő-autó fellelhető a kompakt T-Crosstól kezdve a középutas T-Roc-on, Tiguanon és Tiguan Allspace-en át egészen a nagyobb SUV-ok között található Touaregig.

A német gyártó szerint azonban bőven van még hely újabb modelleknek a termékpalettán, elég csak a nemrégiben leleplezett T-Roc Cabrioletre, vagy a kedvcsinálók után most hivatalosan is leleplezett Nivusra gondolnunk.

Az MQB platformra épülő és 4,26 méter hosszú újdonság 7 centiméterrel hosszabb és 8 centiméterrel alacsonyabb, mint a T-Cross, a tengelytávja pedig 9 centiméterrel rövidebb.

A kupésra faragott modell csomagtartója 415 literes, így több hely van benne a csomagoknak, mint a 373 literes puttonyú T-Crosséban.

A meghajtásról egy egyliteres, háromhengeres turbós benzinmotor gondoskodik, amely egy hatfokozatú automata váltón keresztül juttatja el 128 lóerős teljesítményét és 200 Nm-es nyomatékát az első kerekekre.

A Brazíliában kifejlesztett Volkswagen Nivus dél-amerikai forgalmazása júniusban kezdődik, Európában pedig várhatóan a jövőre lesz kapható. A kínai piacon egy ennél nagyobb méretű új SUV-ot is piacra dob a gyártó Tayron X néven.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk