Jamie Dimon: cudar világ jön itt fél év múlva – Portfolio

Ezek nagyon-nagyon komoly dolgok, amelyek szerintem hat-kilenc hónap múlva valószínűleg recesszióba taszítják az Egyesült Államokat és a világot, Európa már most is recesszióban van – mondta Jamie Dimon a CNBC-nek adott hétfői interjújában.

A JP Morgan vezére szerint bár az amerikai gazdaság jelenleg jól teljesít, számos mutató és globális probléma, mint a megugró infláció, a vártnál nagyobb mértékben emelkedő kamatkörnyezet, a mennyiségi lazítás megszűnése és az orosz-ukrán háború is kongatja a vészharangokat.

Dimon szerint a legvalószínűbb hely, ahol nagyobb problémákat és talán egy kicsit nagyobb pánikot fogunk látni, az a hitelpiacok, de ez jöhet majd az ETF-ektől, egy országból, vagy lehet bármi, amire nem is gyanakszunk.

Ha összeállítunk egy listát az összes korábbi válságról, itt ülve nem tudtuk volna megjósolni, hogy honnan jöttek ezek, bár azt hiszem, ezúttal megjósolható, hogy valószínűleg meg fog történni. Szóval ha én lennék odakint, nagyon óvatos lennék. Ha pénzre van szükséged, menj és most gyűjtsd össze.

Dimon szerint az S&P 500 még hosszú utat tehet meg a lejtmenetben, és lehet, hogy ez egy újabb 20%-os csökkenés lesz szerinte. Az index idén már majdnem 25%-ot esett. A következő 20% sokkal fájdalmasabb lesz, mint az első – mondta a CNBC-nek.

Címlapkép: Getty Images

Neked Ajánljuk