Itt az első igazi hatása a Huawei-bojkottnak? [frissítve] – hvg.hu

Az amerikai kormányzat által meghozott intézkedések hatályának elhúzódására számít a Huawei – értesült a South China Morning Post. A hongkongi napilap úgy tudja, a kínai vállalat a gyártókapacitás csökkentését kérte a beszállítóknál.

Bár az amerikai kormányzat három hónapnyi haladékot adott a Huaweinek a céget érintő bojkott kapcsán, jelen állás szerint nem valószínű, hogy a kínai vállalatnak kedvező döntések születhetnek a követkető hónapokban. A jelek szerint erre számít a Huawei is, amely a legfrissebb információk szerint hosszú távú bojkottra rendezkedik be.

[Meg szeretném érteni: mi történhet most a Huawei-jel? Buknak? Nyerhetnek?]

A South China Morning Post egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról ír, hogy a Foxconn (Kína legnagyobb magánmunkáltatója, ahol például az iPhone-okat is összeszerelik) több vonalon is leállította a Huawei telefonjainak gyártását a csökkenő rendelésekre válaszul. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a kapacitáscsökkentést milyen időtávra rendelték el.

A hongkongi napilap megkeresésére a Huawei és a Foxconn sem reagált még.

[Frissítés: Ckkünk megjelenése után megérkezett a Huawei cáfolata.]

Az egyértelmű, hogy egy olyan mobillal, amin nem használni a Google alkalmazásait, és az amerikai technológiák (chipek, Bluetooth) szabványait is csak úgy, hogy törvényt sértenek vele, csak a kínai piacon lehet mit kezdeni. Még úgy is, hogy a Huawei már ősszel saját operációs rendszerrel akar előállni.

Ha értesülni szeretne arról, mi lesz a Huawei telefonjaival, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk