Hatalmasat esett a Waberer’s – Portfolio

A pénteki piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után felfelé kapaszkodtak az európai részvényindexek, miután Németországból és Franciaországból a vártnál kedvezőbb feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek érkeztek, a kereskedés második felében a kontinens börzéi felemásan teljesítenek. A magyar tőzsde lejjebb került ma, míg a 4iG és a Waberer’s árfolyama nagyot esett.

Alulteljesíti a régiós társait a hazai részvényindex 2019.06.21 15:21

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak ma délelőtt, miután a vártnál kedvezőbb német és francia feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek júniusi, előzetes értékeit kedvezően fogadták a befektetők. A kereskedés második felére a kontinens börzék minimális elmozdulások mellett felemás képet mutattak, míg a régiós részvényindexek is vegyesen teljesítenek. A lengyel WIG 0,8 százalékos emelkedése mellett a prágai tőzsde 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a bécsi börze stagnál. A hazai részvényindex 3,4 milliárd forintos forgalom és 268 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a Magyar Telekom stagnál, a Richter 0,6 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,9 százalékot esett, míg az OTP árfolyama 0,3 százalékkal került lejjebb.

Elfogyott a lendület, lejjebb került az AutoWallis árfolyama 2019.06.21 14:19

A februári szárnyalás után az elmúlt hónapok során szinte folyamatosan esett az AutoWallis, a cég részvényárfolyama csak június elejétől június 18-ig 15 százalékot esett. A keddi kereskedésben a részvény a 100 forintos szintet is tesztelte, a papírnak azonban sikerült felette bezárnia. Szerdán az AutoWallis felpattant, a társaság részvényei 15,1 százalékkal kerültek feljebb, az erősödés csütörtökön is folytatódott, az árfolyam 4,9 százalékos emelkedéssel zárta a hét negyedik napját. A lendület a pénteki kereskedésben elfogyott, az AutoWallis árfolyama 6,3 százalékkal került ma lejjebb. A társaság részvényei 100,18 millió forintos forgalom mellett esik, az AutoWallis mai forgalma 51,3 százalékkal alacsonyabb a cég részvényeinek ide, átlagos forgalmához képest.

Várhatóan 1,355 milliárd forinttal rontja a második negyedévben a CIG Pannónia adózott eredményét a Konzum Opusba történő beolvadásának elszámolása – derült ki a biztosító közleményéből. Míg ugyanis a biztosító 300 forintért jutott korábban Konzum-részvényhez, most alig 210 forintnál jár az árfolyam. Az említett negatív hatás a 65%-a a Concorde által (e hatás nélkül) az idei évre várt profitnak.

tovább a cikkhez…

Komoly szárnyalás után lefordulás, nagyot esett a Waberer’s 2019.06.21 13:11

Az elmúlt hónapok masszív lejtmenete után a Waberer’s szerdán 922 forintnál új történelmi mélypontra esett, majd a részvény felpattant, és az árfolyam nagyot emelkedett. A szárnyalás a hét negyedik napján és folytatódott, a Waberer’s árfolyama a szerdai, 922 forintos mélypontról a tegnapi piaczárásig 37,2 százalékot emelkedett. A lendület azonban egyelőre kifulladt, a Waberer’s pénteken lefordult és az árfolyam 8,7 százalékot esett. A Waberer’s részvényei 23,2 millió forintos forgalom mellett esnek, ami 4,7 százalékkal alacsonyabb a Waberer’s papírjainak idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Felpattant a SET Group 2019.06.21 11:26

Nagyot emelkedett a SET Group árfolyama ma délelőtt, miután a társaság bejelentette, hogy június 12-én vételi ajánlatot tett az Unitool-Plastik Kft. valamennyi üzletrészének megvásárlásának tárgyában, melyet a tulajdonosok 2019. június 19-én írásbeli nyilatkozatuk útján elfogadtak. A SET Group mai bejelentése után a társaság részvényárfolyama felpattant, a SET Group 9,8 százalékot emelkedett a mai piacnyitás után, bár ezt követően a kezdeti lendület kissé alábbhagyott, a SET Group 5,4 százalékkal került ma feljebb.

Nagyot esett a 4iG 2019.06.21 10:51

Mozgalmas hetet tudhatnak maguk mögött a 4iG részvényei, a társaság hétfőn jelentette be, hogy Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel irányító befolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban. Jászai Gellért a Világgazdaságnak adott interjújában kiemelte, hogy a 4iG-nek konkrét akvizíciós célpontjai vannak, és közel járnak ahhoz, hogy hamarosan konkrétumokat is eláruljanak és a 4iG-t rövid időn belül piacvezető cégcsoporttá szeretnék bővíteni.

A 4iG részvényei szerdától bekerültek a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájába, míg a cég szerdán jelentette be, hogy egy közel 700 milliós megrendelés keretében egy turisztikai alkalmazást és webes fejlesztést készít a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt-nek. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy a héten a 4iG részvényei esetében 1:5 arányú részvényfelaprózásra is sor került.

A 4iG árfolyama az elmúlt hetekben nagyot emelkedett, a részvény kedden 1 184 forintnál új történelmi csúcsára emelkedett, ezt követően azonban elfogyott a lendület, és az árfolyam lefordult, a csütörtöki lejtmenet után az árfolyam pénteken tovább esett, a 4iG 8,5 százalékos mínuszban is járt ma, majd ezt követően a részvényt kissé visszahúzták, és a 4iG 6,1 százalékkal került lejjebb. A 4iG 261 millió forintos forgalom mellett esik, ezzel a cég a második leforgalmasabb részvény ma az OTP után a magyar tőzsdén, azonban érdemes megemlíteni, hogy a 4iG mai forgalma 87,8 százalékkal alacsonyabb a társaság részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék 2019.06.21 10:13

Emelkedéssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a Fed kamatdöntését és a közelgő monetáris lazítás lehetőségét a nap folyamán háttérbe szorította Donald Trump Iránnal kapcsolatos kijelentése, a nap végére az indexek azonban újra felfelé kapaszkodtak, az S&P pedig új történelmi csúcson zárt be.

Ázsiában a sanghaji börze kivételével estek a tőzsdék, a Fed kamatcsökkentés lehetőségét háttérbe szorította a geopolitikai feszültség fokozódása, miután amerikai lapértesülések szerint Donald Trump tegnap elrendelte az Irán elleni légicsapást, majd az elnök visszavonta azt. A Nikkei 1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,5 százalékkal került feljebb.

Az irányadó európai részvényindexek a pénteki piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után immár felfelé kapaszkodnak, a hangulatjavulásban a vártnál kedvezőbb makroadatok is közrejátszhattak, miután a francia feldolgozóipari beszerzési menedzserindex júniusi, előzetes értéke 50,6 pontról 52 pontra emelkedett, míg a francia szolgáltatói beszerzési menedzserindex a májusi 51,5 pontról 53,1 pontra emelkedett. A német feldolgozóipari beszerzési menedzserindex júniusi, előzetes értéke 44,3 pontról 45,4 pontra nőtt, míg a szolgáltatói bmi a korábbi hónap 55,4 pontjáról 55,6 pontra kúszott fel. Az utóbbi hónapok visszaesése után a vártnál kicsivel jobb német és francia feldolgozóipari beszerzési menedzserindexeket jól fogadták a befektetők, a francia CAC40 0,3 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,4 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,2 százalékot emelkedett.

Enyhe eséssel vágott neki a hét utolsó napjának a magyar tőzsde 2019.06.21 09:16

Mérsékelt eséssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 0,3 százalékos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, az OTP 0,1 százalékos esett, a Mol és a Richter árfolyama egyaránt 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékot esett a pénteki piacnyitás után.

Megpihennek a tőzsdék a Fed-rali után 2019.06.21 08:55

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a Fed kamatdöntését és a közelgő monetáris lazítás lehetőségét a nap folyamán háttérbe szorította Donald Trump Iránnal kapcsolatos kijelentése, a nap végére az indexek azonban újra felfelé kapaszkodtak, az S&P pedig új történelmi csúcson zárt be. A Dow 249 pontos emelkedés után 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 1 százalékot erősödés után új csúcson zárt, míg a Nasdaq 0,8 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki kerekedést.

Eséssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 206 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,8 százalékos esés után 11 790 forinton zárt, míg a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 150 forinton zártak. A Richter 1,3 százalékos emelkedés után 5 175 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékos erősödést követően 424 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában a sanghaji börze kivételével lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek, a Fed kamatcsökkentés lehetőségét háttérbe szorította a geopolitikai feszültség fokozódása, miután amerikai lapértesülések szerint Donald Trump tegnap elrendelte az Irán elleni légicsapást, majd az elnök visszavonta azt. A Nikkei 1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét utolsó napja, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,2 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek enyhe mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 7 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A Fed kamatdöntése után a közelgő monetáris lazítás lehetősége nyomán kitartott a vételi erő a tengerentúli részvénypiacokon, a hangulatra azonban a geopolitikai feszültség fokozódása vet árnyékot, miután a befektetők az USA és Irán konfliktusának továbbterjedése miatt aggódtak.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken az MNB közli az első negyedéves fizetési mérlegre vonatkozó statisztikáját teszik közzé, míg Franciaországból, Németországból és az eurozónából a júniusi, előzetes feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek érkeznek majd. Az Egyesült Államokból a júniusi, előzetes feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek mellett a májusi használtlakás értékesítési adatokat tesznek közzé.

Megpihennek a tőzsdék a Fed-rali után

Pénteken nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Megpihennek a tőzsdék a Fed-rali után

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Megpihennek a tőzsdék a Fed-rali után

Nem várt helyről kapott ajánlatot az Adidas az amerikai cégére, a Reebokot egy kosárlabda legenda venné meg.

tovább a cikkhez…

A Richter ma bejelentette, hogy a társaság és amerikai partnere, az Allergan a cariprazine forgalmazására korábban kötött licenc megállapodásukat kiterjesztették Latin-Amerika legfontosabb piacaira.

tovább a cikkhez…

Neked Ajánljuk