Hamarosan eldőlhet a Bugatti sorsa, egy másik szuperautó-gyártó is bekerült a képbe – Portfolio

Nem ez volt az első alkalom, hogy felmerült a lehetősége egy potenciális üzletnek, hiszen tavaly a brit Car magazin írta meg, hogy a Volkswagen közel áll hozzá, hogy eladja a Bugattit a Rimacnek. A Car ekkor azt írta, hogy az ügylet ellenértékeként a Porsche (ami a Volkswagenhez tartozik) felemelné a Rimacban való részesedését a mostani 15,5 százalékról.

Jelenleg intenzív tárgyalások folynak arról, hogyan lehet a Bugattit a lehető legjobb módon fejleszteni. A Rimac szerephez juthat ebben, mert a márkák technológiailag jól illeszkednek. Különböző forgatókönyvek léteznek, eltérő struktúrával. Úgy gondolom, hogy a kérdést a csoport az első félévben eldönti

– mondta Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója, aki a Volkswagenben is igazgatósági tag.

A Rimac egyébként kifejlesztett egy elektromos szuperautó-platformot, amelyet más autógyártóknak szállít, beleértve az Automobili Pininfarinát.

Blume továbbá arról is beszámolt, hogy magasabb költségcsökkentési célokat határoztak meg a Porsche számára, így a gyártó 2025-ig 10 milliárd euróval többel támogatná az eredményeket a költségcsökkentések révén, a korábbi 6 milliárd euró helyett.

A Volkswagen ma relatív felülteljesítő a szektortársaihoz képest, jelenleg múlt pénteki záróértéke közelében jár az árfolyam, míg más autóipari részvények az általánosan kedvezőtlen piaci hangulat mellett 1-3 százalékos mínuszban járnak.

(Reuters)

Címlapkép: Raymond Boyd/Getty Images

Neked Ajánljuk