Ha ilyen Huawei mobilt használ, ön is megnyugodhat – hvg.hu

A Huawei spanyolországi részlege a Twitteren tett közzé egy listát, amelyen azok a Huawei-készülékek szerepelnek, amelyek megkapják majd az Android Q-t, illetve az EMUI 10 felhasználói felületet. Bár a felsorolt mobilok egy része már ismert volt, több újat is találni a listán.

Össztűz alatt a Huawei

Egyre terebélyesedik a Huawei mobilgyártóval szembeni nyugati bojkotthullám. Trump amerikai elnök után a világ legnagyobb techóriása, a Google is harcot hirdetett, felfüggesztve a kínai cég androidos jogosultságait. Ezzel nemcsak a telefonjaikat tették szinte használhatatlanná, de tovább élezték az amúgy is terhelt amerikai-kínai viszonyt.

Már több mint egy hónap eltelt azóta, hogy az amerikai kormány bojkottot hirdetett a Huawei ellen. Emiatt a Google kénytelen megvonni a bizalmat a kínai cégtől, és elvágni a mobilgyártót az Android javától. Bár az szinte azonnal kiderült, hogy a már meglévő készülékek tulajdonosai (egy darabig még) biztosan megkapják majd a Google szolgáltatásaihoz tartozó frissítéseket, az kérdéses, hogy az androidos szoftverfrissítések eljutnak-e valaha a Huawei telefonokra.

Ennek kapcsán alig egy hete közölt jó hírt a Huawei: kiadott egy készüléklistát, amin azok a mobilok szerepelnek, amelyek megkapják majd az Android ősszel érkező új verzióját, az Android Q-t, illetve az azzal együtt járó EMUI 10 felhasználói felületet. A cég spanyolországi képviselete most szintén kiadott egy listát, amelyen a korábbiak mellett új tételek is szerepelnek.

Ezek szerint megkapja majd az új Androidot

  • a Mate 10,
  • a Mate 10 Pro,
  • a Mate 10 Porsche Design,
  • a Mate 20 lite,
  • a Mate 20 RS Porsche Design, valamint
  • a Mate 20 X

is. Ezzel gyakorlatilag 17 tételesre bővült azon készülékek listája, amelyek megkaphatják az Android Q-t és az EMUI 10-et is.

A Huawei a pletykák szerint ősszel mutathatja be saját operációs rendszerét, amit az Android helyett tennének fel a készülékekre. A rendszerről a napokban nem csak az derült ki, hogy állítólag 60 százalékkal gyorsabb az Androidnál, hanem az is, hogy több telefongyártó is élénken érdeklődik iránta, tehát több gyártó készülékeiről is eltűnhet majd az Android.

Ha értesülni szeretne arró, mi lesz a Huawei telefonok sorsa, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk