Fordulat a tőzsdéken, újra a vevők diktálnak – Portfolio

A késő délelőtti órákban is remek a hangulat Európa vezető tőzsdéin, a szlovén börzét leszámítva az összes vezető részvényindex pozitív tartományban mozog. 0,9 százalékos pluszával a francia CAC vezeti az emelkedést, de 0,6 százalékos pluszban van a vártnál magasabban alakuló termelői árak ellenére is a német DAX, míg a brit FTSE 100 jelenleg 0,3, a BUX index grafikonja pedig 0,2 százalékos emelkedést mutat.

Szektorszinten az olajvállalatok remek teljesítménye mellett kifejezetten jól szerepelnek a légitársaságok papírjai is, az emelkedést közel 2,9 százalékos pluszával az easyJet vezeti. A remek teljesítmény vélhetően korrekcióként értelmezhető, tegnap ugyanis a koronavírus terjedésével kapcsolatos aggályok apropóján alaposan megütötték a befektetők a ciklikus papírokat és a kilábaláshoz szorosan köthető vállalatok, így a légitársaságok részvényeit is.

AZ easyJet háza tájáról egyébként vállalati hír is érkezett, a fapados légitársaság bejelentette ugyanis, hogy a pandémia előtti kapacitásának 60 százalékán fog működni a vállalat a július-szeptember közti időszakban.

Neked Ajánljuk