Felmondott az Apple dizájnfőnöke – Origo

Jony Ive huszonhét éven át dolgozott az Apple termékeinek a kinézetén.

Villámcsapással felérő hírrel zárta a hetet az Apple, valamikor az idei év későbbi részében otthagyja a vállalatot Jony Ive vezető formatervező. A brit férfit még 1992 szeptemberében igazolta le a vállalat, 1996-ban pedig a formatervező részlegének a vezetője lett. Később szoftveres feladatokat is kapott, 2012-től kezdve ő felügyelte a cég operációs rendszereinek a vizuális kipofozását is.

Jony Ive és Tim Cook 2018 szeptemberében, az Apple iPhone XR forgalmazásának megkezdésekorForrás: Apple

Jony Ive összességében 27 évet dolgozott főállásban az Apple-nél, ebből pedig 24 évet elsődlegesen a formatervezésért felelős részleg igazgatásával töltött. Gyakorlatilag Ive felelt a vállalat összes termékének a kinézetéért, az ő irányításával öltött alakot a modern Mac, az iPod, az iPhone, az iPad, az Apple Watch, még az Apple űrhajós főhadiszállásán is rengeteget dolgozott.

A sajtóközlemény szerint Jony Ive a jövőben is elfoglalt marad, a szintén rendkívül híres Marc Newson dizájnerrel együtt megalapították a LoveFrom formatervező céget, ott folytatja a karrierjét. A vállalat egyik legelső és legfontosabb kliense rögtön az Apple lesz, így Jony Ive külsősként a jövőben is be fog segíteni a vállalatnak.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Neked Ajánljuk