Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde – Portfolio

A BUX emelkedéssel zárta a napot, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban. Az Est Media felpattant, a cég részvényei napi limittel is emelkedtek ma. A tengerentúli tőzsdék emelkedtek a mai piacnyitás után, a Fed-elnök nyilatkozata után az S&P500 3 000 pont felett is járt.

Emelkedéssel zárta a szerdai napot az OTP 2019.07.10 17:08

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 250 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos erősödés után 425 forinton zárt, a Richter 0,2 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 110 forinton zártak. A Mol 0,1 százalékos esés után 2 962 forinton zárt, míg az OTP 1,5 százalékos erősödés után 12 270 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.

3 000 pont felett járt az S&P500 2019.07.10 16:06

A tengerentúli piacnyitástól távolodva tovább emelkednek a tengerentúli tőzsdék, miután a Fed elnöke a mai kongresszusi meghallgatása előtt közzétett beszédében kiemelte, hogy az Egyesült Államok gazdaságára is hatással van a globális gazdaság gyengélkedése, és Jerome Powell a kereskedelmi feszültségek hatása miatt is aggódik. A Fed elnöke szerint az infláció tovább maradhat alacsony, mint ahogy a Fed döntéshozói korábban gondolták, így a jegybank lépéseket tehet. A befektetők egy része ebből arra következtethetett, hogy a Fed már ebben a hónapban kamatot csökkenthet. A Nasdaq 1 százalékos erősödésévél új csúcsot ütött, a Dow 0,6 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 először emelkedett a 3000 pontos szint fölé, ami szintén új történelmi csúcsot jelentett.

Az Egyesült Államok gazdaságára is hatással van a globális gazdaság gyengélkedése – mondta Jerome Powell, a Federal Reserve (Fed) elnöke kongresszusi meghallgatásán, aki a kereskedelmi feszültségek hatása miatt is aggódik. Szerinte az infláció tovább maradhat alacsony, mint ahogy a Fed döntéshozói korábban gondolták, így a jegybank lépéseket tehet. Szavait a befektetők úgy értelmezték, hogy a Fed már ebben a hónapban kamatot fog csökkenteni, ami a részvényárfolyamok emelkedését okozta.

tovább a cikkhez…

Napon belül új történelmi csúcsra kapaszkodott az S&P500 2019.07.10 15:39

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a Fed-elnök kongresszusi meghallgatására várnak, amelynek előkészített szövegét közzétették. Jerome Powell szerint a kereskedelempolitikával kapcsolatos aggodalmak és a globális gazdaság gyengesége együttesen az amerikai gazdaság kilátásaira is rányomja bélyegét és a Fed kész a megfelelő lépések alkalmazására a gazdasági növekedés fenntartása érdekében. Mindez fokozhatta a Fed kamatcsökkentésével kapcsolatos várakozásokat, a szerdai piacnyitástól távolodva a Dow 0,5 százalékkal került feljebb, míg az 0,6 százalékos emelkedésével az S&P500 napon belül új történelmi csúcsra kapaszkodott.

Napi limittel emelkedett az Est Media árfolyama 2019.07.10 14:47

Évek óta zajlik az Est Media kálváriája, a mostanra teljesen üres, bevételek és profit nélküli tőzsdei cég piaci kapitalizációja jelenleg is megközelíti a tízmilliárd forintot. A társaság legutóbb akkor került a befektetői érdeklődés középpontjába, amikor a cég igazgatóságának tagja lett Papp István, aki korábban a Ciscónál, a T-Systemsnél és a Microsoftnál töltött be vezető pozíciót.

Az Est Media ma nagyot emelkedett, az árfolyam a 80 forintos közelében találhat szint közeléből pattant fel, amely az elmúlt hónapok során többször is sikerrel állta útját a további esésnek. Az árfolyam napi limittel is emelkedett ma. Az Est Media magas, 253 millió forintos forgalom mellett emelkedik ma, az Est Media mai forgalma 217 százalékkal magasabb a társaság részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva. Az árfolyam hír vagy bejelentés hiányában emelkedett ma, azonban az Est Media árfolyamát az elmúlt időszak során új hír vagy bejelentés nélkül is gyakran jellemezték heves kilengések.

Emelkednek a régiós részvényindexek 2019.07.10 13:35

Emelkednek a régiós részvényindexek, a lengyel WIG 0,4 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde és a bécsi börze néhány pontos emelkedéssel egyaránt előző napi záróértékei közelében jár. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 4,8 milliárd forintos forgalom és 264 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Mol kivételével emelkednek, a BUX komponensei közül a Richter és az Opus részvényei teljesítenek a legjobban.

Óvatosak a befektetők a Fed-elnök kongresszusi meghallgatása előtt 2019.07.10 12:59

Az amerikai részvénypiacok a keddi kereskedés első felének esését a nap második felére nagyobb részben ledolgozták, az S&P500 0,1 százalékos erősödése mellett a Nasdaq 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,1 százalékos eséssel zárta a hét második napját. A befektetők a Fed-elnök szerdán kezdődő kétnapos meghallgatására várnak, a piaci szereplők a pénteki, vártnál erősebb munkaerőpiaci adat után arra kíváncsiak, hogyan vélekedik Jerome Powell a piaci szereplők által várt monetáris lazítással kapcsolatban.

Ázsiában nem volt egyértelmű az irány szerdán, a Nikkei 0,2 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,4 százalékot esett. Az irányadó európai részvényindexek az olasz tőzsde kivételével esnek ma délután, a milánói börze 0,6 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,1 százalékot esett, míg a DAX 0,6 százalékkal került lejjebb, miután a befektetők a Fed-elnök kongresszusi meghallgatására várnak, ami magyar idő szerint 16:00-kor kezdődik majd.

Nagyot esett a 4iG 2019.07.10 11:34

A 4iG részvényeit tegnap fontos bejelentés előtt felfüggesztették, a bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy a 4iG megvásárolja a Magyar Telekom leányvállalatát, a T-Systemset. A bejelentés után folytatódott a kereskedés a 4iG-vel, a társaság részvényei ezután 8,6 százalékos pluszban is jártak, megközelítve ezzel a júniusi, napon belüli, 1184 forintos történelmi csúcsot, a lendület ezt követően alábbhagyott és a papír végül 1,1 százalékos emelkedéssel zárta a keddi kereskedést.

A 4iG árfolyama eséssel indította a napot, a cég papírjai 7,3 százalékos mínuszban is jártak ma, amely mögött nagyobb részben a befektetői profit realizálás állhatott, az esés lehetséges okairól itt írtunk részletesen. Az eladói nyomás a délelőtt második felében mérséklődött, és a 4iG 4,2 százalékkal került ma lejjebb. A 4iG részvényei 320,5 millió forintos forgalom mellett esnek, azonban érdemes megemlíteni, hogy a 4iG mai forgalma 83,8 százalékkal alacsonyabb a társaság papírjainak idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Felfelé kapaszkodik a BUX, lejjebb került a Magyar Telekom 2019.07.10 09:55

A keddi piacnyitást követő, mérsékelt erősödés után előző napi záróértéke alá süllyedt a magyar tőzsde, majd a BUX ezt követően ismét emelkedéssel próbálkozott meg, a hazai részvényindex 81 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a tegnap nagyot emelkedő Magyar Telekom kivételével esnek. A Magyar Telekom tegnap 1,9 százalékos emelkedéssel zárt, miután bejelentették, hogy a 4iG megvásárolja a társaság leányvállalatát, a T-Systemset. A Magyar Telekom a tegnapi emelkedés után 0,4 százalékkal került ma lejjebb. Az OTP mindemellett 0,3 százalékkal került feljebb, a Mol 0,2 százalékot erősödött, míg a Richter 0,4 százalékkal került feljebb.

A tegnapi csúcs óta már közel 10 százalékot esett a 4iG árfolyama, mutatjuk, miért, és mire érdemes figyelni.

tovább a cikkhez…

Enyhe emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén 2019.07.10 09:03

A keddi esés után mérsékelt erősödéssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 18 ponttal került feljebb, az OTP és a Magyar Telekom árfolyama stagnál a szerdai piacnyitás után, a Mol 0,3 százalékos erősödése mellett a Richter 0,3 százalékkal került lejjebb.

Kivárnak a befektetők a Fed-elnök kongresszusi meghallgatása előtt 2019.07.10 08:39

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A tengerentúli tőzsdék eséssel indították a hét második napját, a nap végére felfelé kapaszkodtak a részvényindexek, a zárás végül felemás lett, a Dow végül 23 pontos esés mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,5 százalékos emelkedéssel zárta a keddi kereskedést. A befektetők a Fed-elnök szerdán kezdődő kétnapos meghallgatására várnak, a piaci szereplők a pénteki, vártnál erősebb munkaerőpiaci adat után arra kíváncsiak, hogyan vélekedik Jerome Powell az amerikai gazdaság állapotáról, illetve tesz-e bármilyen utalást a Fed által végrehajtandó monetáris lazítás lehetőségére.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 450 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, a hazai nagypapírok közül a napot egyedül a Magyar Telekom volt képes emelkedéssel zárni, miután a bejelentették, hogy a 4iG megvásárolja a Telekom leányvállalatát, a T-Systemset. A Magyar Telekom 1,9 százalékkal került ma feljebb. Az OTP mindemellett 0,5 százalékos esés után 12 090 forinton zárt, a Richter 0,8 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 100 forinton fejezték be a keddi kereskedést. A blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég papírjai 2,7 százalékos esés után 2 964 forinton búcsúztak a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

Felemásan teljesítenek az ázsiai részvényindexek szerdán, a piaci kommentárok szerint a befektetők a kivártak a Fed elnökének, mai kongresszusi meghallgatása előtt. Mindemellett kedvező hírek érkeztek az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatban, miután Larry Kudlow, az amerikai elnök gazdasági főtanácsadója szerint a két ország kereskedelmi főtárgyalói konstruktív tárgyalásokat folytattak egymással telefonon. A Nikkei 0,1 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek néhány pontos mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 7 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét harmadik napján a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve mellett a befektetők a Jerome Powell Fed-elnök szerdai, kongresszusi meghallgatására figyelnek majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán teszik közzé az MNB Monetáris Tanácsának múlt havi üléséről készült jegyzőkönyvet, míg a Kínából beérkező júniusi inflációs adat mellett a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét publikálják majd. További kiemelt érdeklődésre tart majd számot Jerome Powell Fed-elnök szerdai, kongresszusi meghallgatása is.

Kivárnak a befektetők a Fed-elnök kongresszusi meghallgatása előtt

Szerdán nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Kivárnak a befektetők a Fed-elnök kongresszusi meghallgatása előtt

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Kivárnak a befektetők a Fed-elnök kongresszusi meghallgatása előtt

Neked Ajánljuk