Elzárták a vizet az épülő berlini Tesla gyárnál, mert nem fizették a számlát – hvg.hu

Kivel ne fordulhatna ilyesmi elő?

A Teslának ideiglenesen le kellett állítania az építkezést a berlini Gigafactory területén, mert lekapcsolták a vízszolgáltatást. A helyi vízműveknél közölték, hogy több figyelmeztetést is küldtek a Teslának, hogy nem rendezték a szolgáltatási díjat, de a társaság nem reagált, amíg el nem zárták a vizet. A cég szóvivője elmondta, hogy a Teslát nem kezelik másként, mint más fogyasztókat, és 14 nap után kikapcsolják a szolgáltatást, ha elmaradás van.  

A Tesla beruházásával szemben eleve voltak fenntartások a vízkezelés miatt is, amire válaszul a cég megváltoztatta tervét, és a projekt első szakaszában évi 1,4 millió köbméterre csökkentette a vízfogyasztást – írja az Electrek.com.

Tesla egyébként azt tervezi, hogy 2021 júliusában indul a gyártás az új üzemben, amihez nagyon szigorú építési ütemtervhez kell ragaszkodniuk. Ennek érdekében most egy ideiglenes csövön keresztül érkezik a víz az építkezés helyszínére.

A mindössze 12 hónap alatt felépítendő gyárban a Model Y európai változata készülne, de a cég a helyszínen gyártaná új akkumulátorcelláit is, ami komoly újdonság lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk