Elon Musk bemondta: Megbukhat a Cybertruck – Portfolio

Musk emellett azt is elmondta, hogy “nem érdekli” az a kockázat, hogy a Cybertruck megbukhat, mert ő személy szerint imádja a formatervét.

Azt írta: “Hogy őszinte legyek, mindig van némi esély arra, hogy a Cybertruck megbukik, mert annyira nem hasonlít semmi másra. Engem nem érdekel. Annyira szeretem, még akkor is, ha mások nem. Más teherautók úgy néznek ki, mintha ugyanannak a dolognak a másolatai lennének, de a Cybertruck úgy néz ki, mintha a jövőből érkező idegenek készítették volna.”

A Cybertruck 2019-es bemutató eseménye a jármű szokatlan kialakítása miatt keltett feltűnést, valamint azért, mert Musk megkérte a Tesla tervezési vezetőjét, Franz von Holzhausent, hogy próbálja meg betörni a jármű ablakait, ami sikerült is neki. Von Holzhausen egy fémgolyót dobott az egyik ablakhoz, ami meglepte Muskot, majd gyorsan menteni próbálta a helyzetet azzal, hogy a golyó legalább nem ment át az üvegen.

A kezdeti bizonytalanság ellenére, ömlöttek az autóra szóló 100 dolláros megrendelések. Musk azzal büszkélkedett, hogy a vállalat a Cybertruck debütálását követő egy héten belül 250 ezre dollárnyi foglalót kapott.

Szeptemberben a Tesla éves részvényesi közgyűlésén és a Battery Day rendezvényen Musk nyilvánosságra hozta, hogy a Teslához annyi Cybertruck megrendelés érkezett, hogy a vállalat abbahagyta a számlálást.

A megrendelések gigantikusak… jóval több mint félmillió megrendelés. Azt hiszem, talán hatszázezer – ez alapvetően rengeteg. Abbahagytuk a számolást

– mondta.

Ez még egyébként azelőtt történt, hogy a versenytársak bemutatták volna a hagyományosabb akkumulátoros teherautókra vonatkozó terveiket, mint például a Ford F-150 Lightning és a GMC Hummer EV.

Musk csütörtökön azt is elmondta, hogy a Tesla nem tervezi ajtókilincsek felszerelését a Cybertruckra, anélkül, hogy pontosította volna, hogy egy ilyen jármű megfelelne-e a szövetségi gépjármű-biztonsági szabványoknak az Egyesült Államokban. Emlékeztette a rajongókat arra is, hogy a Tesla úgy döntött, négykerék-kormányzással látja el a méretes Cybertruckot, ami lehetővé tenné, hogy egyenes vonalban átlósan mozogjon, és be- vagy kijusson néhány szűk helyről.

A következőket írta: “Végül a szériakialakítás szinte teljesen megegyezik a bemutatóautóval. Csak néhány apró finomítás itt és ott, hogy egy kicsit jobb legyen. Nincsenek ajtókilincsek. Az autó felismer téged és kinyitja az ajtót. Az, hogy mind a négy kerék kormányozható, elképesztő a fürge kezelhetőség és a szűk kanyarok miatt!”

A négykerék-kormányzás funkció, ha az ígéret szerint megvalósul, közvetlenebb versenytárssá tenné a Cybertruckot a GMC Hummer EV-vel, amely már büszkélkedhetett a “crab mode” funkcióval.

Musk nem beszélt a Tesla Cyberquadról, a Cybertruck mellé szánt ATV termékről.

A vállalat első negyedéves befektetői prezentációjában a Tesla a Cybertruckot még “fejlesztés alatt állónak” titulálták. A vállalat várhatóan július 26-án ad tájékoztatást a második negyedéves eredményekről.

(CNBC)

Címlapkép: Getty Images

Neked Ajánljuk