Bemutatták a legújabb magyar gyártású Suzukit, a hibrid S-Crosst – Portfolio

Itt az új Suzuki S-Cross

Az új S-Cross a több mint 50 éves Suzuki összkerékhajtású SUV-k legújabb, négy-kerékhajtású (4WD) modellje.

Merész, kifinomult, sokoldalú: az új S-Cross szabadidő autó mindezt egyszerre testesíti meg, méghozzá magas színvonalon

– jegyezte meg Shigeru Aoyama főmérnök a modell világpremierjén.

Az új Suzuki-modell kezdetben egy hajtáslánccal lesz kapható. Az 1,4 literes közvetlen befecskendezéses Boosterjet turbómotor és a 48 voltos SHVS lágy hibrid meghajtás összesen 129 lóerőt és 235 Nm nyomatékot biztosít majd. A Suzuki ígérete szerint jövőre az új S-Cross modell már elérhető lesz full hibrid változatban is.

A Suzuki S-Cross külső megjelenés

A gyártó szerint az első benyomást a zongoralakk-fekete színű hűtőrács látványa határozza meg. A nagyméretű rács esztétikus osztású, az embléma a krómozott díszlécre illeszkedik. Elöl és hátul is ezüst díszítőelemek gondoskodnak az SUV megjelenésről. Az első és hátsó LED-fényszórók újabb stílusjegyet jelentenek.

Az új Suzuki-modell karosszériaszínei

A szabadidős igények minél teljesebb kiszolgálása érdekében az új S-Cross nyolc színben lesz kapható. Gyöngymetál fényezéssel titánszürke, kozmikus fekete vagy kanyonbarna színárnyalat választható. A gyöngyházfényű színek pedig a hűvös fehér, dinamikus vörös és indigókék. A színpalettát a selymes ezüst metál és a ragyogófehér szolid teszi teljessé.

A Suzuki S-Cross belső kialakítás

Az új S-Cross külseje markáns, berendezése ugyanakkor nagyon is jól felszerelt, így az utazásokhoz kényelme is társul. A nagyméretű szélvédő és a panorámanapfénytető tágassá, komfortossá teszi az utasteret. A jármű SUV-jellegéhez hűen, az ergonomikus bőrülések közepét műbőr szövésminta díszíti. Az autó belseje „high-tech” érzetet nyújt az olyan kényelmi szolgáltatásoknak köszönhetően, mint a 9 colos multimédiás audiorendszer, amely vezeték nélküli kapcsolatot biztosít az okostelefon számára, és kijelzi az utazási információkat – vagy éppen az ALLGRIP SELECT üzemmód választó a padlókonzolon.

Az új S-Crossban öt felnőtt fér el, és még így is sok hely marad a vállalat állítása szerint. Az elöl ülők kényelme nem megy a hátsó sorban helyet foglalók kényelmének rovására, ők ráadásul az üléstámla állását is szabályozni tudják. Az utastérben tároló rekeszek és más kényelmi felszerelések kaptak helyet az utasok igényeinek kiszolgálására.

Rugalmas csomagtér az új S-Crossban

A 60-40 arányban osztott hátsó üléstámla és a többállású csomagtértálca könnyűvé teszi a különféle poggyászok elhelyezését a 430 literes csomagtérben. Az úti céltól vagy a szabadidős tervektől függetlenül az új S-Cross helyet és kényelmet biztosít öt utas és csomagjaik utazásához.

A Suzuki bemutatóján kiderült az is, hogy a modellben olyan további kényelmi funkciók kaptak helyet, mint a kétzónás automata klíma, a felső konzol térképlámpákkal, az első középkonzolrekesz USB-csatlakozással, az első középkartámasz és konzolrekesz, valamint a hátsó középkartámasz pohártartókkal.

De nem csak kényelmi elemek kaptak helyet az új hazai gyártású modellben, hanem olyan biztonsági megoldások is, mint:

  • A kétérzékelős vészfékasszisztens
  • Az adaptív tempomat Stop & Go funkcióval
  • A 360 fokos kamerarendszer
  • A sávtartó, Sávtartás figyelmeztetés
  • A sávelhagyás figyelmeztetés
  • A forgalmi jelzések felismerése (Tábla)
  • A holttérfigyelő (BSM)
  • A hegymeneti elindulássegítő (Visszagurulás-gátló)
  • És a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetés (RCTA)

Az Esztergomban készülő új modell értékesítése az év végén Európában kezdődik, de Latin-Amerika, Óceánia és Ázsia számára is forgalmazzák majd. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk az új Suzuki S-Cross hazai indulóára 6,49 millió forint lesz.

Címlapkép forrása: Suzuki

Neked Ajánljuk