Bajba kerülhet a Tesla, ha kiderül, hogy tényleg végig hazudtak – Autonavigator.hu

Még 2016-ban, az Autopilot 2.0-val együtt jelent meg az a videó, amelyet a mai napig használ a Tesla arra, hogy bizonyítsa, már több mint 5 éve benne van az összes szükséges hardver az autóikban a teljesen önvezető módhoz.

A probléma ezzel mindösszesen annyi, hogy a felvétel erőteljesen manipulált a New York Timesnak nyilatkozó ex-alkalmazottak szerint.

Állításuk szerint az autót előre felkészítették a forgatásra, az útvonalat teljes egészében lemodellezték és feltöltötték az autó rendszerére, de még így is ütközött az önvezető szoftver, ezt utólag szerkesztették ki a mai napig nyilvános felvételből.Állítólag Elon Muskot a mérnökei már ekkor figyelmeztették, hogy ez így nem kerülhet nyilvánosságra, hiszen messze többet állít a videó, mint amit a rendszer valójában tud, de a cégvezér figyelmen kívül hagyta a véleményüket. Ugyanez történt akkor is, amikor felsőbb utasításra teljesen elhagyták a mérnökök a radart a rendszerből, Musk szerint ugyanis ha egy ember tud csak szemekkel vezetni, akkor egy autó is tud kamerákkal.

A beszámolóhoz 19 volt alkalmazottat kérdeztek meg, akik mind ugyanezt állították, egymástól függetlenül.

A New York Times emberei Elon Muskot és a Tesla jogi osztályát is megkeresték ezzel kapcsolatban, de választ nem kaptak, ahogy a videó is nyilvános maradt.

Neked Ajánljuk