Az IKEA új termékeit azoknak szánják, akik sokat ülnek a gép előtt – hvg.hu

Olyan új termékek forgalmazásába kezd az IKEA, amiket kifejezetten a játékosok igényeit szem előtt tartva fejlesztettek, de bárkinek jól jöhetnek, aki sokat ül a számítógépe előtt.

Az IKEA is követi a világ és a technológia fejlődését, erre több bizonyíték is van. Nemrég például kiderült, hogy egyszerűbbé teszik az online vásárlást, korábban pedig olyan alkalmazást fejlesztettek, amivel látható, hogy néz majd ki a vágyott bútor a lakásban. Most ismét újítanak, de egész más fronton:

a gamerek felé nyitnak.

A bútorgyártó is érzi, hogy sokak kedvelt időtöltése a videojátékozás, ezzel együtt viszont egy probléma is akad: mivel ők nagyon sokat ülnek a gép előtt, a tevékenység egy idő után kényelmetlen lehet. Az IKEA ezért partnerségre lépett az orvosi kiegészítőket gyártó UNYQ-kal, hogy együtt fejlesszenek kényelmi kiegészítőket, amikkel komfortosabb lehet az órákig tartó játék.

Az UPPKOPPLA nevű új termékkategóriába billentyűzetre szerelhető gomb, egér kábelét fogó állvány, illetve egy csuklótámasz is tartozik. Alighanem utóbbi a legérdekesebb: a terméket az asztalra kell helyezni, és ebbe kell beletennie a karját a használójának, majd úgy mozgatni az egeret.

Az új termékek árát egyelőre nem közölte a vállalat, annyit azonban elárultak: nem a profikat célozzák az újdonságokkal, ami az sejteti, hogy a kiegészítőket baráti áron lehet majd kapni, de leghamarabb így is csak 2020-tól.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk