Az első képek: különleges, új prémiumautó gyártása kezdődik Magyarországon – Origo

A győri Audinál 2024-től Cuprát is gyártanak, bemutatták az új magyar autót.

A Cupra Terramar is Magyarországon, az Audi győri üzemében készül 2024-től. Noha a gyártás csak két év múlva kezdődik, a kompakt szabadidő-autót máris bemutatták a márka jövőjét ismertető CupraImpulse rendezvényen.

A leghátsó a Magyarországon készülő TerramarForrás: Cupra

A Terramar mindenképp különleges modell abból a szempontból, hogy a spanyol márka utolsó olyan autója lesz, amelybe belső égésű motort is szerelnek. A Terramar a következő generációs Audi Q3 testvérmodellje is lesz egyben.

Forrás: Cupra

Noha az autóval kapcsolatos részleteket még nem ismertettek, elképzelhető, hogy hétszemélyes kialakítással is rendelhető lesz – de erről valószínűleg később döntenek a Volkswagen-konszernnél.

A kínálatban a lágyhibrid mellett plug-in hibrid hajtáslánc is lesz, utóbbi változat tisztán elektromos üzemmódban 100 kilométert is képes lesz megtenni.

Győrben jelenleg az Audi Q3, Q3 Sportback modellek mild és plug-in hibrid változatait gyártják, illetve hagyományosan itt készülnek a TT Coupék és TT Roadsterek is. Évente több mint 160 ezer jármű és 1,6 millió erőforrás (belső égésű- és villanymotor) hagyja el az üzemet.

Neked Ajánljuk