Autó: Menő terepes: itt a Škoda Mountiaq – hvg.hu

A Volkswagen-konszern cseh márkája az eddigi legnagyobb divatterepjárójából készítette ezt az egyedi újdonságot.

A Škoda három éve mutatta be első igazi SUV-ját, az akár hétüléses változatban is elérhető Kodiaqot, ami az alapját adja a most leleplezett vadonatúj Mountiaqnak. Ami konkrétan ilyen lett:

A Mladá Boleslav-i tanulók által megálmodott és mintegy 2000 munkaóra alatt elkészített újdonság nem más, mint egy rövid kabinos pickup, melynek platója praktikus módon dupla padlóval rendelkezik.

Az 5 méter hosszú, 2 méter széles, illetve 1,7 méter magas újdonság 17 colos terepgumikat kapott, hasmagassága pedig 29 centiméter. A tömeg az átalakítás során sajnos az egekbe nőtt: 2450 kilogrammja révén a Mountiaq lényegében ugyanolyan nehéz, mint egy Mercedes G-osztály.

A LED-es belső világítással megspékelt motorháztető alatt egy 190 lóerős, 2 literes 4 hengeres TSI benzinmotor található, ezenkívül a csörlő és a 2000 W-os hangrendszer mellett sem mehetünk el szó nélkül. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy az egyelőre egyetlen példányban elkészített Škoda Mountiaq a jövőben esetleg sorozatgyártásba kerülne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk