Autó: Megmutatta műszerfalát a Volkswagen legérdekesebb új autója – hvg.hu

Felkerült egy videó az autóról, amit gyorsan leszedtek, de nem elég gyorsan.

Nem csak a Volkswagen , de az egész német csoport számára fontos autó lesz a Volkswagen ID.3, mert a Skoda, a SEAT, az Audi autói is ezen az új elektromos MEB, nevű platforomon lesznek majd.

A mostani, a műszerfalat leleplező képeket egy, a YouTube-ra kikerült videóból kapkodták ki, mert  a videót gyorsan törölték is. Az ID.3 műszerfalából így is elég sok minden látszik, mint például, hogy egy nagy érintőképernyős rendszere középen.

Az érdekesebb részlet a kis digitális műszer, amely közvetlenül a kormány mögött van, illetve a kormányoszlophoz is csatlakozik. Ennek a központi kijelzőnek az oldalán van a „menetmódválasztó” is. Némileg egyébként hasonlít a BMW i3 kormányoszlopra szerelt hasonló megoldásához.

©

A hivatalos bemutatója a járműnek majd csak az őszi Frankfurti Autószalonon lesz, a gyártása idén elkezdődik, az elsőként rendelt példányokat 2020-tól lehet majd átvenni. A VW nyilvánosságra hozta az értékesítési céljait is, amely 100 000 autót jelent. Az ID.3-ból elsőként egy 30 000 darabos széria lesz, amely 420 km-es hatótávot ígér, a másik két variáns 330 km, illetve 550 km-es hatótávú lesz a jelenlegi WLTP szabvány szerint.

Frissítés: közben persze a videó is előkerült máshonnan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk