A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo – hvg.hu

Hosszú és rögös utat járt be a Microsoft kétkijelzős eszköze, de úgy tűnik, megérte: a neves Time magazin értékelése alapján ott a helye az idei év legnagyszerűbb találmányai között.

Már sok évvel ezelőtt lehetett hallani arról, hogy különleges összecsukható telefont/eszközt fejleszt a Microsoft, és végül szeptember elején ismerhette meg a világ a kétkijelzős, androidos Surface Duót. Azóta már javában használják a készüléket, amelyről pozitív és negatív vélemények egyaránt napvilágot láttak, szét is szedték darabjaira, hogy lássák, mi van benne és hogy mennyire könnyen vagy nehezen javítható, sőt még webes API-kat is fejleszt a Microsoft, hogy ne kelljen a fejlesztőknek választaniuk az összehajtható és összecsukható telefonok között (a webtartalmak pedig felismerjék az újdonságokban rejlő lehetőségeket).

Még ha akadnak is problémák a készülékkel, a napokban nagy elismerést kapott, és nem is akárhonnan: a tekintélyes Time magazin az idei év legjobb találmányainak egyikévé választotta a fogyasztói elektronika kategóriában. Az indoklásban szerepel, hogy a kétképernyős androidos eszköz telefonként és egyfajta notebookként is használható. Bepillantást enged a számítástechnika jövőjébe, és bár egyelőre még nem helyettesítheti a legeslegjobb csúcstelefonokat – a Time magazin szerint az iPhone-t –, az azért könnyen belátható, hogy miként teheti majd ezt egy nap.

©

Ha valaki lemaradt volna a specifikációkról: a Surface Duóban Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet dolgozik, 6 GB-nyi a RAM és 128/256 GB a belső tárhely. Az eszköznek két 5,6”-es AMOLED kijelzője van. A 360 fokban forgatható zsanér lehetővé teszi, hogy a kijelzőket külön-külön, vagy együtt, különféle üzemmódokban használják. Az eszköz egy 3460 mAh-s akkumulátort kapott. A surface Duo Android 10 operációs rendszert futtat, a felhasználói felületként a Microsoft Launcher programmal, viszont a Microsoft már dolgozik az Android 11 frissítésen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk