A Tesla csendben megépítette James Bond tengeralattjáró autóját – Origo

A Tesla évenként megrendezett közgyűlésén Elon Musk vezérigazgatója elejtett egy megjegyzést, miszerint cége egy tengeralattjáró autót tervezett, pont olyat, mint amit az 1977-es A kém, aki szeretett engem című James Bond filmben látott a közönség – írja a CNBC.

A vezérigazgató az egyik részvényes kérdésre válaszolt, miszerint a cég tervezi-e vízi járművek készítését.

Víz alatti jelenet A kém, aki szeretett engem című James Bond filmbőlForrás: Collection Christophel/© united artists/© United Artists

Musk elmondta, hogy technikailag lehetséges egy tengeralattjáró autó elkészítése, de szerinte igen kevés vevő jelentkezne rá, ugyanakkor akik igen, valószínűleg lelkesednének az ötletért.

Ráadásul Elon Musk tulajdonában van a Wet Nellie néven emlegetett tengeralattjáró, amit Perry Oceanographic készített kifejezetten A kém, aki szeretett engem című filmhez, ami egy Lotus Esprit S1 sportautó külsejével rendelkezik.

Elon MuskForrás: AFP/David Mcnew

Korábban már a Tesla és a Lotus összedolgozott egy elektromos sportautó elkészítésében.
A cég jelenleg számos bővítési projektet indított: új akkumulátor- és autógyártó üzemet telepítenek Sanghajban, és új gyártási láncot indítanak a SUV modellek gyártásához.

A vezérigazgató továbbá biztosította a részvényeseket, hogy a cég nem néz szembe keresleti problémákkal, valamint beszélt a cég tovább járműterveiről is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Neked Ajánljuk