A magyar tőzsde teljesít a legjobban Európában – Portfolio

A borongós nemzetközi tőkepiaci hangulat ellenére remekül teljesít a BUX index, ez az OTP remek teljesítménye mellett a midcapek szárnyalásának is köszönhető. A 4iG szárnyalásáról már beszámoltunk, az írás óta egyébként még inkább elszabadult a rali, jelenleg 12,1 százalékos a plusz a papírnál.

Mindemellett remekül teljesít a PannErgy részvénye is, miután az OTP bank friss elemzést készített a társaságról és kiemelte, hogy a PannErgy első féléve erősre sikeredett, nőtt a hőértékesítés volumene, az árbevétel és az adózott eredmény is, ennél fogva több mint 60 százalékos felértékelődési potenciál mellett vételre javasolják a papírt. Ennek hatására 3,8 százalékos pluszban van jelenleg az árfolyam, komoly az érdeklődés a papír iránt.

Ugyancsak remekel az Opus részvénye, jelenleg 6,5 százalékos a plusz a papírnál. A vállalattal kapcsolatos, vagy a cég megítélését befolyásoló hír nem érkezett, ennél fogva vélhetően technikai okai vannak a ralinak, a március végén és június közepén is ellenállásként szolgáló 265 forint körüli szintet sikerült ugyanis áttörni.

Neked Ajánljuk