A Huawei alapítója az Android-rivális HongMeng rendszerről – Computerworld Online

A sikerhez szükség lesz egy jó alkalmazás ökoszisztémára, amelynek felépítése éveket vesz igénybe.

A francia Le Point magazinnak nyilatkozó Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és vezérigazgatója azt mondta, hogy a fejlesztés alatt lévő HongMeng operációs rendszerük egyelőre nem rendelkezik egy jó alkalmazás ökoszisztémával, mint a Google és az Apple rendszere. Ennek kialakítása több évbe telik a projektbe beszálló fejlesztők segítségével.

 – Jelenleg nem szándékunk felváltani az Androidot, ha azonban a Google rendszere nem lesz elérhető a Huawei számára, létre fogunk hozni egy ökoszisztémát az operációs rendszerünk számára. Ren szerint a HongMeng valószínűleg gyorsabb, mint az Android és a Mac OS, és nem csak okostelefonokon való futtatásra tervezték, hanem más eszközökön is használható lesz.

– Operációs rendszerünk feldolgozási késleltetése kevesebb, mint 5 ezredmásodperc, ami kiválóan alkalmassá teszi dolgok internete eszközökön és önjáró járműveken való használatra, mondta a Huawei alapítója. Ren szerint a HongMeng már működik egyes eszközökön Kínában, bár konkrétan nem említette meg, hogy belső vagy nyílt tesztelés keretében.

Hirdetés

Neked Ajánljuk