8000 éves kitiltást kapott egy videójátékos, aki diktátorral viccelődött – Index.hu

Az Xbox Game Studios november 9-én adta ki a Playground Games újdonságát, a Forza Horizon 5-öt. A versenyzős játék a megjelenése előtt nagy sikernek számított, a Premium kiadást megvásárló játékosok már november 5-től nyomhatták a gázpedált Mexikóban. Több mint egymillió gamer vágott bele a kalandba, és tekeregtek a minden eddiginél nagyobb térképet bejárva.

A Forza Horizon legújabb felvonása november 9-én az Xbox Game Pass kínálatába is bekerült, ennek is köszönhető, hogy egy héten belül felszökött a játékosok száma 10 millióra. Az Xbox Game Studios történetének eddigi legerősebb debütálásáról beszélhetünk tehát.

Nem mindenkinek olyan jó azért az élmény, mint kiderült ugyanis, a Forza Horizon 5 szabályszegő játékosai esetenként nagyon durva büntetéseket kapnak. A Redditen látott napvilágot egy poszt, miszerint a posztoló egyik barátját

Közel 8000 évre tiltották ki a játékból.

Ez idő alatt a kibannolt illető nem tud online játszani, nem látja a többi játékost, és az aukciósházat sem tudja használni. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy vajon a kitiltás csak és kizárólag a Forza Horizon 5-re vonatkozik-e, vagy pedig az esetleges folytatásokra is.

Hogy mit követett el a gamer, akit ilyen hosszú időre partvonalra tett a játék? Az autójára olyan festést rakott, amely a KFC reklámarcaként Észak-Korea vezetőjét, Kim Dzsongunt ábrázolja, de akad ott atombombával viccelődés a Nike-logó fölött, a Pirelliből is gúnyt űzött a játékos, és a New Balance márkából és Nuke Balance lett.

A posztból kiderül, hogy az illető kitiltása 9999. december 31-én jár le, a Turn 10 Studiosnál tehát láthatóan nem értékelték a játékos kreativitását.

Sok hasonló posztot látok, ezeket olyanok osztják meg, mint például az az illető, akit 8000 évre tiltottak ki. Kizárt, hogy a szóban forgó játékosok ne követtek volna már el olyan dolgokat, amelyek problémásak voltak. Valószínűleg más accountokon, de ugyanazon a konzolon

– mondta el a Dexerto kérdésére a Turn 10 Studios egyik korábbi alkalmazottja, aki azt is hozzátette, nagy eséllyel a játékos korábban több figyelmeztetést is kapott, mielőtt ezt a drasztikus lépést megtették vele szemben.

A szakember szerint tehát akár jogosnak is nevezhető ez az örökös kitiltás.

Neked Ajánljuk