2 óra alatt megszáradnak a ruhák, ha beveted ezt a trükköt – Sokkal illatosabbak is maradnak – Femina.hu

A ruhák szárítása egy kis lakásban sok nehézséget okozhat. A teregetőállvány sok helyet foglal, másrészt pedig a textil sem szárad meg mindig olyan hamar, ami miatt általában esély sincs arra, hogy egy nap több adagot mosson az ember.

A szárítógép szintén nem mindenkinek fér el az otthonában, és nem is mindenki tudja megvásárolni, ráadásul több áramot fogyaszthat. A netezők szerint azonban van egy trükk, amivel ezek a problémák mind orvosolhatók. 

A netezők kedvenc ruhaszárítási trükkje

A 24 éves Alix Byrne és párja, Andrew egy egyszobás lakásban élnek, a ruhaszárítás pedig mindig túl macerás volt számukra. Folyton azzal küzdöttek, hogy hol marad hely a szárító számára, hova tegyék, amikor útban van, vagy épp hova akasszák fel a nedves ruhákat. A szárítógépet nagyon drágállták, és úgy vélték, használata után nem is marad meg a textilek kellemes illata. Egyszer viszont egészen véletlenül egy nagyon hasznos módszert fedeztek fel.

Alix ágyneműt mosott, és elárulta, mindenhova megpróbálta kiakasztani a lepedőt, de a konyhaajtóra nem akarta, hogy ne vegye be még erősebben az ételek szagát. Mivel nem volt más választása, ráterítette a ruhaszárító tetejére, rá a többi száradó ruhára a radiátor mellé, a sarkait pedig bedugta a szárító, valamint a radiátor alá. Hozzátette, ez egyfajta heuréka pillanat volt számára, ugyanis azt vette észre, hogy a textilek körülbelül két óra alatt megszáradtak, és sokkal illatosabbak is lettek, mint szoktak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tapasztalataikat megosztották a neten, a trükkről készült videót – amit a 24.hu is kiszúrt – pedig már közel kétszázezren látták, és többen ki is próbálták. A módszert persze csak télen lehet bevetni, ha egyébként is menne a fűtés, csak ezért bekapcsolni a radiátorokat egyáltalán nem érdemes, és nem is éri meg.

Ruhamentő ruhatisztítási trükkök

Beszürkült fehérnemű vagy kifakult ruhák? Esetleg makacs, kellemetlen szag a cipőkben? Ezekre mind léteznek egyszerű megoldások, melyeket bárki be tud vetni, méghozzá vagy fillérekből, vagy teljesen ingyen. A következő módszerek megmentik a ruhákat attól, hogy ki kelljen dobnod őket: ezeket mindenkinek ismernie kellene.

Neked Ajánljuk