16 ezer forintos sípot adott ki a Tesla, azonnal elkapkodták – hvg.hu

A Tesla nemcsak kocsikat árusít, hanem szokatlan, az autóipari céghez nem igazán passzoló termékeket is. Az egyik legújabb például egy síp.

“Ne pazaroljátok a drága pénzeteket az Apple törlőkendőjére, inkább vegyétek meg ezt a sípot” – így kürtölte világgá a Tesla egyik újabb termékét Elon Musk. Az autó- és űripari szakember húzását kiugró érdeklődés követte, ugyanis a Cyberwhistle nevű újdonságot egy pillanat alatt elkapkodták. Annak ellenére is, hogy 50 dollárért, vagyis kb. 16 ezer forintért kínálták.

A Cyberwhistle a Tesla által gyártott Cybertruck egyfajta utózöngéje a Business Insider szerint. A tárgy erősen hasonlít a furcsa pickupra: ezüstös színű, de elsősorban azért, mert az anyaga rozsdamentes acél. Emellett fricska is az Apple-nek a már említett törlőkendő miatt, amit 19 dollárért, vagyis nagyjából 6000 forintért árul a cupertinói cég. A BBC azt írja, ennél sokkal kevésbé vicces aspektus, hogy azokból is viccet csinált Elon Musk cége, akik valamilyen visszaélésre derítenek fényt egy cégen belül.

Ez utóbbi olvasat már csak azért sem vicces, mert az elmúlt hónapokban több pert is indítottak a Tesla ellen a kaliforniai gyárban állítólag folyó szexuális zaklatások és rasszista visszaélések miatt.

Az nem tisztázott, hogy a gyártó pontosan hány darabot értékesített a kiegészítőből, amin most a viszonteladók próbálnak nyerészkedni. A vevők között ugyanis olyan is akadt, aki ma már az eredeti ár többszöröséért próbál túladni a sípon, jellemzően az eBayen.

Elon Musk Teslája nem először ad ki az általa forgalmazott dolgoktól erősen eltérő terméket, hiszen gyártottak már bögrét, kulacsot, felsőruházatot és esernyőt is. Ezeket ugyancsak borsos áron kínálták, illetve kínálják most is: az esernyő például közel 20 ezer forintba kerül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk