Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját – hvg.hu

“Maradjunk annyiban, hogy az egész YouTube/Twitch karrierünk legrosszabb 1 nap, 23 óra és 27 percén vagyunk túl” – írták a Facebookon.

Visszaállította a Twitch a magyar videojáték-közösség egyik legismertebb csatornáját, a WeAreTheVr-t. A felületet debreceni videósok működtetik, ám az elmúlt órákban semmilyen tartalmat nem tudtak rajta szolgáltatni, a fiók elérhetetlenné vált. Mindez azután történt, hogy a videósok élőben közvetítették és kommentálták az Apple iPhone 12-es bemutatóját, ami a jelek szerint védett tartalomnak minősül.

“Csak hogy ez is tiszta legyen: továbbra sem haragszunk az Apple-re. A claim teljesen jogos volt. Az értesítés hiánya okozta a problémát a Twitch részéről, hiszen ha hamarabb tudjuk, hogy ez gond, akkor nem streameljük az októberi eventet” – írta Komzsik János a letiltás után.

Péntek estére a Twitch azonban visszaállította a csatornát. “Maradjunk annyiban, hogy az egész YouTube/Twitch karrierünk legrosszabb 1 nap, 23 óra és 27 percén vagyunk túl” – írták le érzéseiket a videósok a visszatérés kapcsán.

Az ügy érdekessége, hogy se a szolgáltató, se az Apple nem fűzött indoklást a döntéshez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk