Végre távolról is indíthatunk letöltést a Steamen – PlayDome online magazin

Játék

Végre távolról is indíthatunk letöltést a Steamen

A Steam telefonos alkalmazásának legújabb frissítésével régóta várt funkció érkezett meg.

2022.10.15. 08:15 | GeryG | kategória: Játék

A Steam továbbra is a legelterjedtebb és legnépszerűbb videojáték-kliens és online áruház PC-n. Évek óta elérhető hozzá egy jogosan sokat kritizál telefonos alkalmazás is, amelynek túl sok gyakorlati haszna eddig nem volt. Érezhette ezt a Valve is, mert az utóbbi időben komolyabban foglalkozni kezdett az alkalmazás fejlesztésével.

Ennek eredményeként a minap fontos és régóta várt funkcióval bővült a tudástára. Az iOS-re és Androidra is elérhető új frissítéssel alaposan felrázták az alkalmazást, amely designban is sokat változott, de ennél is fontosabb, hogy több életképesnek tűnő bővítést is kapott.

Az egyik a QR-kód olvasó, amellyel gyorsabbá válhat a bejelentkezés: elég csak a monitorra (vagyis az ott látható QR-kódra) szegezni az olvasót és máris bejelentkezik az alkalmazás. A Steam Guard funkciónak köszönhetően egyetlen kattintással lehet engedélyezni vagy tiltani egy bejelentkezést a Steam-fiókunkba.

A saját könyvtár ugyanazt a struktúrát kapta, mint PC-n, illetve a áruház is hasonló stílust követ. Az értesítéseket szűrhetjük, így megadható, hogy miről szeretnénk azonnal jelzést kapni és miről nem. A Steam Chat viszont kikerült az új verzióból, mivel erre immár egy külön alkalmazás szolgál.

A végére hagytuk a legjobb újdonságot. A telefonos alkalmazáson keresztül most már menedzselni lehet a letöltéseinket. Vagyis úgy is elindíthatjuk egy játék letöltését a PC-nkre, hogy nem is vagyunk annak a közelében, így mire hazaérünk, már indulhat is a játék. Ehhez persze az kell, hogy a PC be legyen kapcsolva és be legyen jelentkezve a Steam-fiókunkba. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló

Neked Ajánljuk