Új virtuálisvalóság-szemüveget készít a Sony a PlayStation 5-höz – hvg.hu

A cég leghamarabb 2022-ben dobhatja piacra az új PlayStation VR-t, amely nemcsak teljesítményében lesz erősebb, de a használata is egyszerűbbé válhat.

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a Sony újfajta virtuálisvalóság-szemüvegen dolgozik, eddig azonban túl sok részlet nem derült ki a készülékről. A gyártó ezúttal sem árult el pontos információkat az egységről, néhány dolgot azonban már csepegtetett a leendő vásárlók számára.

A PlayStation 5-höz készülő szerkezetről annyit jelentett be, hogy teljesítményben és felbontásban is jelentős fejlődést tapasztalhatnak majd a felhasználók az előző generációs egységhez képest.

Ez még nem az új kinézete.

©

A látómező elvileg tovább szélesedik, valamint készül hozzá egy újfajta kontroller is, ami tartalmazza majd a PS5 DualSense egységének legfontosabb elemeit, és az új dizájnnak köszönhetően elvileg kézben tartani is sokkal jobb.

Jó hír, hogy a PlayStation 5-höz elvileg egyetlen vezetékkel fog majd csatlakozni a szemüveg, ami sokkal könnyebb használatot ígér, mint amit a mostani PlayStation VR nyújt.

A Sony egyelőre nem közölte, hogy mikor dobja piacra az eszközt, de az biztos, hogy 2021-ben még nem. Emiatt egyelőre az áráról sem árultak el semmit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk