Túl szexi volt, ezért változtattak a felújított Diablo II amazonjának külsején – Index.hu

A Resurrected az első videójáték, amely megjelenik azóta, hogy Kalifornia állam idén júliusban beperelte az Activision Blizzardot. A céget a közelmúltban több vád is érte a borzasztó munkakörülmények miatt, de ahogy kiderült, a helyzet súlyosabb volt, mint bárki gondolta volna. A női munkatársak megalázása, valamint a toxikus állapotok oda vezettek, hogy a Blizzard Entertainment elnöke, J. Allen Brack lemondott, aki állítólag tisztában volt a videójátékos cégnél uralkodó közhangulattal, de nem tett semmit azért, hogy javítson rajta.

Habár a Diablo II remastered verzióján dolgozó Vicarious Visions egy New York-i székhelyű csapat, a Blizzard botránya Rob Gallerani dizájnrendező szerint rányomta a bélyegét a munkájukra. A stúdió törekedett arra, hogy megfeleljenek a rajongói elvárásoknak, és nehogy a felújított játék miatt támadások kereszttüzébe kerüljenek. A körülmények összjátékának eredménye, hogy az egyik játszható karakter, az amazon kinézetét teljesen megváltoztatták.

„Imádom, amit a World of Warcrafttal csinált a csapat, és az erős női karaktereket a játékban. A jövőben viszont kaphatnánk olyan hősöket is, akik nem úgy néznek ki, mint akik a Victoria’s Secret egyik katalógusából léptek ki?”

A játékfejlesztő cégbe a 2010-es BlizzCon alkalmával szállt bele egy rajongó, aki legfőképp azt sérelmezte, hogy a World of Warcraft kiegészítőjében, a Wrath of the Lich Kingben bemutatott új, nagy hatalmú női karakter, Alexstrasza mindössze egy vörös, páncélozott bikinit viselt. A közönségtalálkozón a pódiumon ülő szakemberek, akik között J. Allen Brack is ott ült, elviccelték a dolgot. Az esetet a sajtó ugyancsak a Blizzard botránya kapcsán szedte elő, miszerint már egy évtizeddel ezelőtt is lekezelően viselkedett az óriáscég a nőkkel.

A Vicarious Visions figyelt a Blizzardot ért kritikákra, így a Diablo II: Resurrectedben az egyik játszható kaszt, az amazon kinézetét is megváltoztatták.

„A karakterek nézzenek ki úgy, mintha tényleg a pokolból jött démonokkal viaskodnának, ahelyett, hogy úgy festenének, mint akik most jöttek egy night clubból”

– fogalmazott Rob Gallerani az Axios riporterének.

Összehasonlításképp megmutatjuk az amazon kaszt átdolgozott és eredeti verzióját, a különbség valóban látványos:

Ráncfelvarrást kap a Diablo II, de a lényeg ugyanaz marad

A felújított Diablo II játszható karakterei lesznek az alapjátékban is elérhető amazon, a barbár, a nekromanta, a paladin és a varázslónő, valamint a Lord of Destruction című kiegészítőben debütált druida és bérgyilkos kaszt is. A Resurrected alatt új grafikai motor dübörög majd, átdolgozott animációkat, modelleket, textúrákat és vizuális effekteket kapunk, bizonyos platformokon akár 4K-felbontásban is. Ha valakinek mindez nem nyerné el a tetszését, egy gomb megnyomásával visszaválthat majd az eredeti látványra. A játék 7.1-es Dolby Surround hangzással érkezik, hogy még jobban beleélhessük magunkat a horrorisztikus RPG történéseibe.

A készítők a játékban látható átvezető jeleneteket is kipofozták, amelyek az ígéretek szerint fantasztikusan festenek majd. A játékmenet azonban néhány könnyítéssel marad a régi, például beállíthatjuk majd, hogy ne kelljen egyesével rákattintani az ellenfelek által elhullajtott aranyra, hanem ahogy karakterünkkel elszaladunk fölötte, automatikusan lootoljuk a jutalmat. A főhadiszálláson emellett nagyobb láda áll majd a rendelkezésünkre, és a különböző karaktereink által begyűjtött cuccainkat is cserélgethetjük a Resurrectedben. A felújított verzió az alapjátékot, a Diablo II-t és 2001-ben megjelent kiegészítőjét, a Lord of Destructiont is tartalmazza, teljes kontrollertámogatást kap, a hardcore gamereknek pedig jó hír, hogy akár az eredeti Diablo II-es mentések is áthozhatóak lesznek a remasterbe.

A Diablo II: Resurrected szeptember 23-án jelenik meg PC-re, Nintendo Switch-re, Playstation 4-re, Playstation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Neked Ajánljuk