Tech: PlayStationön is megjelent a Black Lives Matter | hvg.hu – hvg.hu

Új, PlayStation 4 konzolokra készült témát ad ki a Sony. Az ingyen tölthető tapéta a Black Lives Matter nevű mozgalmat népszerűsíti, a téma használatával ennek támogatását lehet kifejezni.

Black Lives Matter

Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

Új, ingyenes kozmetikai elemet adott ki PlayStation 4 rendszerekre a Sony; a téma meglepetésre az utóbbi hónap egyik legfontosabb társadalmi ügyét, a rasszizmus ellen tiltakozó Black Lives Mattert népszerűsíti/támogatja. A tapéta ennek megfelelően fekete színű, és a mozgalom öklöt formáló logója is rajta van.

Az ingyenes elemet a PlayStation-konzolok áruházából tölthetik le a felhasználók (a weben ide kattintva), majd a gép témabeállításai közt aktiválhatják azt. A téma statikus, vagyis nem mozog, és nem is változik – aki viszont letölti, örökre megtarthatja. A témával a Sony szerint bárki fejezheti a mozgalom iránti szimpátiáját, azzal való egyetértését. Igaz, ezt rajta kívül legfeljebb a meghívott barátai fogják látni.

A Black Lives Matter mozgalom neve akkor vált széles körben ismertté, miután néhány hónapja több, védtelen afroamerikait is lelőttek, illetve bántalmaztak az amerikai rendőrök. A hatóság egyik ilyen brutális fellépése közben halt meg a 46 éves George Floyd is. A férfi halála előbb Minneapolisban, majd a világszerte tüntetéseket, illetve nemzetközi felháborodást váltott ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk