Szinte ingyen van az Apple Watch a szingapúriaknak – Bitport

A városállam kormányzata az egészséges életmód népszerűsítése címén támogatja nagyon komoly mértékben az almás okosórák használatát.

Valószínűleg igencsak elégedettek lehetnek Cupertinóban azzal a frissen nyilvánosságra hozott megállapodással, amely az Apple és Szingapúr között köttetett meg. Ennek értelmében a távol-keleti miniállam polgárai akár az Apple Watch árának 90 százalékát is visszakaphatják, amennyiben rendesen végzik a szorgalmasan küldött gyakorlatokat.

Kuponért hajthatnak

Az egészségügyi minisztérium által futatott kampányban bárki részt vehet, aki letölti okosórájára a LumiHealth elnevezésű alkalmazást. Ezen heti rendszerességgel érkezik egy aktivitási terv, amely a fizikai gyakorlatok mellett a táplálkozást, az alvási szokásokat és a mentális jólétet is igyekszik megfelelő mederbe terelni. Ezek a célok egyébként a hivatalos közlemény szerint személyre szabottak lesznek, azaz nem mindenkinek ugyanannyit kell majd kocognia, hogy megkaphassa a cukorkaként belengetett kedvezményt.

Utóbbi kuponok formájában érkezik, melyeket az ország különböző áruházaiban, boltjaiban, éttermeiben lehet levásárolni az egészségtudatos szingapúriaknak. A támogatás maximális mértéke 380 szingapúri dollár. Ezt két év folyamatos munkával lehet elérni. Cupertino legújabb okosórái közül a legolcsóbb Apple Watch SE jelenleg 419 helyi dollárba kerül, így a programmal a beruházás 90 százaléka szerezhető vissza.

Miközben a kormányzat képviselői nem győzik dícsérni az egészséges életmódot ilyen innovatív módon népszerűsítő projektjüket, azért bizonyos részletek megkérdőjelezik a program hosszú távú hatékonyságát. Az egészségtudatos életmóddal megszerezhető kuponokat ugyanis nem csupán bevásárlóközpontokban és hagyományos kereskedelmi üzletekben lehet beváltani, hiszen az elfogadóhelyek listáján alkoholt és kávét értékesítő boltok, illetve egy tésztákra specializált étteremlánc is szerepel.

Mobil helyett órák jöttek

A témához kapcsolódva érdemes megemlékezni az Apple tegnap tartott nagy szeptemberi bejelentéseiről is. Itt rendszerint az éppen aktuális iPhone bemutatása körül forog a show, ám idén ezt a hagyományt is megkavarta kicsit a koronavírus. A cég minden bizonnyal csak valamikor októberben állhat elő új generációs mobiljaival, így az Apple-híveknek egyelőre meg kellett elégednie két tablettel és két új órával.

A táblagépeknél az áttervezett új iPad Air kísérteties hasonlóságot mutat a két éve debütáló iPad Próval. A két termék között nagyítóval kell keresni a különbségeket. Egy ilyen például az, hogy az Air 10,9 hüvelykes képernyője egy pindurkát kisebb a Pro kijelzőjénél, vagy éppen a vastagság, mivel az Air komoly 0,2 milliméterrel terebélyesebb a magasabb kategóriát képviselő rokonnál. A másik tablet inkább a vékonyabb pénztárcájú vásárlókat célozza, hiszen az immár nyolcadik generációba lépő sima iPad leginkább csak ráncfelvarrásnak tekinthető módosításokat kapott a korábbi modellhez képest.

Ami az órákat illeti, a gyártó a táblagépekhez hasonló felállással fut neki az új szezonnak. A felső kategóriát az Apple Watch Series 6 képviseli, míg az elérhetőbb változatot a Watch SE testesíti meg. Rettentő sok és komoly újítás azonban egyik változatba sem került. A Series 6 például már tud véroxigénszintet is mérni és valamivel fürgébb lett a processzora is. Az SE legnagyobb előnye az ára, hiszen a szűk 400 dollártól induló drágább változatnál 120 dollárral olcsóbban kerül a polcokra.

Neked Ajánljuk