Színpadra állt Keanu Reeves, és elhozta az utóbbi idők legjobban várt játékát – hvg.hu

A kiberpunk filmek világában otthonosan és hitelesen mozgó Keanu Reeves jelentette be az utóbbi évek legjobban várt videojátékának megjelenési dátumát. A Cyberpunk 2077 után nem azért epekedik már annyira a közönség, mert tudják, hogy biztosan jó lesz, hanem mert már három éve fejlesztik úgy, hogy senki nem tudta, mikor adják ki.

Érezték már a CD Project Rednél, hogy illene már valamilyen nagy durranással előállni a lényegében 2016 közepe óta készítgetett Cyberpunk 2077 kapcsán. A lengyel fejlesztőstúdió végül két dologgal is emlékezetessé tette a Los Angelesben zajló E3 játékszakmai kiállítást. A Microsoft xboxos sajtóeseményén egyrészt Keanu Reeves lépett színpadra, hogy beszéljen a játékról, másrészt nem is akármit mondott: a Cyberpunk 2077 megjelenési dátumát árulta el, ami 2020. április 16. lesz.

©

A nyolcvanas évek végén kiadott, a kilencvenes években Cyberpunk 2020 néven kultikussá vált asztali szerepjáték világára építő Cyberpunk 2077-ben minden az elszabadult technológiai fejlődésről szól. A fiktív metropolisz, Night City mindennapjait a különféle implantátumokkal rendelkező emberek utcai bandái és leginkább a világ feletti uralmat megszerző nagyvállalatok irányítják.

Nem csak a mostani bemutatón szerepelt, hanem a játékban is feltűnik majd a műfajbéli hírnevét a Johnny Mnemonic – A jövő szökevénye című filmmel és a Mátrix-sorozattal megalapozó Keanu Reeves.

A pc-re, Xboxra és PS4-re is érkező Cyberpunk 2077 már előrendelhető, 60 eurós ár ellenében. A pc-sek Steamen igényelhetik, de felkerült már Amazonra is, illetve 20 ezer forintos áron a nagyobb hazai videojátékos webshopokban is előrendelhető.

Ha érdeklik az idei E3 bejelentései, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk