Szégyenteljes rekorder lett a Beyond Good & Evil 2 – PlayDome online magazin

Játék

Beyond Good & Evil 2

Átvette ezt a titulust Duke Nukemtől, de erre aligha lehet büszke.

2022.10.03. 18:15 | GeryG | kategória: Játék

Azon ma már a legritkább esetben lepődik meg bárki is, ha valamely éppen készülő játék megjelenését egyszer-kétszer elhalasztják. Igazából inkább az a meglepő, ha egy játék fejlesztése során minden pontosan a tervek szerint megy, minden a menetrendnek megfelelő időben történik és a játék az eredetileg bejelentett napon landol a boltok polcain. De vannak igazi notórius késők, e kategóriában néhány igazi legendát is fel lehet mutatni. Ilyen volt a maga idejében a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, a Prey és persze a legnagyobb király, a Duke Nukem Forever is.

Illetve utóbbi már csak volt a legnagyobb király, ugyanis mostanra trónfosztottá vált. Hogy ki taszította leg a legtöbbet késő játékok képzeletbeli trónjáról? A Beyond Good & Evil 2. Michael Ansel játékára éppen csak tizennégy éve várnak a rajongók és eddig mind hiába. Bár a Ubisoft változó időközönként megnyugtat mindenkit, hogy a fejlesztés továbbra is zajlik, ma már aligha akad olyan rajongó, aki nem csak legyint ezekre a közleményekre.

A Duke Nukem Forevert eredetileg 1997-ben jelentették be és megannyi késés és halogatás után végül 2011-ben debütált. Az, hogy milyen színvonalat képviselt, most nem lényeg. Az viszont igen, hogy a bejelentése és a megjelenése között végül 5156 nap telt el.
Ezzel szemben a Beyond Good & Evil 2 első előzetese még 2008-ban látott napvilágot, azóta pedig eltelt 5239 nap, vagyis lassan száz nappal le is körözi Duke-ot a játék (a Gameindustry.biz újságírója szerint). Ennek mondjuk aligha örülnek a Ubisoftnál, a rajongók körében pedig még kevésbé.

Az pedig csak még jobban elkeserítheti a rajongókat, hogy az első részt is megálmodó Michael Ancel már évekkel ezelőtt elhagyta a Ubisoftot, így ő már régen levette a kezét a folytatásról. Így, ha egyszer véletlenül mégis elkészülne, erősen kérdéses, hogy hasonló hangulatot nyújtana mint a mára klasszikussá vált előd. ■

Beyond Good & Evil 2

hozzászólások (2)

stero
stero 2022.10.03. 18:53
Nem teljesen passzol ide, de hasonlót élünk meg a Star Citizennel is. 2012 óta fejlesztik és ráadásul közösségi finanszírozású. Ez viszont rontja a megítélését a szituációnak szerintem mivel ebben súlyos pénzek vannak a játékosok részéről. Ezt nem lehet csupán annyival elintézni, hogy várakoznak a rajongók, de vesztenivalójuk nincs, itt már kemény összegek lettek kicsalva a leendő játékosoktól. Amit kaptak cserébe az egy rakás techdemo, alfa állapotú pályarészek meg méregdrága custom űrhajók stb. Semmi összefüggő tartalom.

Madrac

Madrac 2022.10.03. 21:50
Még emlékszem az első trailerre. Bár semmi nem derült ki belőle fantasztikus hangulata volt.
A későbbi trailerek bár jók voltak az a hangulat már akkor is hiánzott. Pedig a legtöbbnél még ott volt Ancel.
Ha megjelenik egyszer, bízom benne, hogy “a jó munkához idő kell” lesz a reakció és nem a “de a rosszhoz még több”.

ajánlott olvasnivaló

Neked Ajánljuk