Sugárkövetéssel izmosodhatnak a Nintendo 64-es játékok egy modder jóvoltából [VIDEO] – theGeek

Az angolul ray tracingként ismert sugárkövetés elég erős vizuális tuningot tud adni a Nintendo 64-es játékoknak.

Egy szoftverfejlesztő, Darío a Twitteren közölte, hogy a Super Mario 64 PC-s ray tracing modjában használt megvilágítási rendszert, az RT64-et adaptálja, hogy egy emulátoros plugin segítségével más N64-es játékokban is alkalmazhassuk ezt a vizuális tuningolt. A nyílt forráskódú plugint így egy PC-s emulátorhoz csapva a sugárkövetés mellett az objektumok mozgás közbeni elmosására, a szélesvásznú felbontások támogatására, a gépi tanulású felskálázásra (DLSS), illetve 60-nál is nagyobb FPS elérésre is használhatjuk majd a támogatott játékokban.

A lenti videóban több játékot is láthatunk, ami a korai fejlesztési állapotban levő plugint alkalmazza: a The Legend of Zelda: Ocarina of Time, a Paper Mario, a Kirby 64, a Snowboard Kids, a Mystical Ninja Starring Goemon, továbbá a Rocket: Robot on Wheels is felbukkan benne. A tervek szerint a plugint kézzel kell hozzáadnunk a bizonyos N64-es ROM fájlokhoz, így nem automatizált rendszerről lenne szó (és ez a Nintendo jogi hercehurcáját is megakadályozhatja…).

A fejlesztő egy hónapja indította el a projektet azzal, hogy a Super Mario 64 PC portjának backendjét optimalizálja, de gyorsan rájött, hogy ez egy általános emulációs megoldássá fejlődhet, így több játékban is alkalmazható lenne a munkája, ami még erősen kezdetleges, és több hónap kell a megjelenéséhez, ám már most izgalmasak az eredmények. Elismeri, hogy lehetetlen lenne minden Nintendo 64-es játékot működésre bírnia, mert egy bizonyos játék megvilágítása mindig is manuális, kézi feladat lenne. A mellékhatás az lett, hogy az Nintendo 64-es játék által küldött renderelési parancsok interpolációja körüli folyamat kutatása megvalósult anélkül, hogy bele kellett volna nyúlnia a játékba. Sok, eddig 60 FPS patch-csel nem rendelkező játék így ezen a frame rate-en, vagy még ennél is gyorsabban futhat, miközben belsőleg az eredeti tempót tartaná.

A támogatott címek a pluginben lesznek whitelist formájában, de a felhasználók egy kapcsoló segítségével kísérletezhetnek más játékokkal is. Darío tervezi, hogy a Mario 64 és a The Legend of Zelda: Ocarina of Time rajongói PC portjai számára is működőképessé teszi az RT64-et.

Forrás: VGC

Spread the love

Neked Ajánljuk