Speciális sportcipővel a Lyme-kór elleni küzdelemért – Weborvos

A Washington Mystics női profi kosárlabdacsapat sztárja, Elena Delle Donne csütörtök reggel jelentette be a Nike Air Deldon „Lyme” cipő megjelenését. A lime-zöld csíkokkal és a zöld különböző árnyalataival ellátott cipőt a Lyme-kórral való küzdelme ihlette.

Delle Donne 17,2 pontot és 6,3 lepattanót átlagolt az elmúlt szezonban a Mysticsnél, ez volt az első teljes szezonja 2019 óta, miután számos hátsérüléssel küzdött. A WNBA-liga kétszeres legértékesebb játékosa 2019-ben is segített bajnoki címhez juttatni a csapatot.

Delle Donne az elmúlt években nagyon nyíltan beszélt a Lyme-kórral való küzdelméről. A The Players’ Tribune-nak 2020-ban egy érzelmes cikkben elmondta, hogy napi 64 tablettát szed, hogy leküzdje a „Lyme-kórját”, amivel már több mint egy évtizede küzd.

„Ez egy véget nem érő, kimerítő, nyomorúságos körforgás” – írta.

Delle Donne aláírt cipője ritka dolog egy WNBA-sztártól. A WNBA-liga történetében ez mindössze a 11. aláírt cipő, amelyet egy játékos aláírt, bár ez a második, amelyet ugyanennyi év alatt adtak ki. Breanna Stewart lett az első játékos a ligában, aki az elmúlt évtizedben saját aláírású cipőt kapott tavaly, miután elhagyta a Nike-t a Pumáért.

Forrás: Yahoo Sports

Neked Ajánljuk