Saját notebookjain blokkolja a Windows 10 frissítését a Microsoft – PROHARDVER! Notebook hír – PROHARDVER!

A tegnapi napon írtunk a Windows Update szolgáltatásának változásairól, és az egyik lényeges tényező, hogy ha probléma van a frissítéssel, akkor azt inkább nem is telepíti a rendszer – hacsak a felhasználó erre külön nem utasítja, fittyet hányva a figyelmeztetésekre. Ironikus módon a Microsoft saját hardvere, a Surface Book 2 került olyan helyzetbe, hogy le kell mondania a May 2019-es frissítésről, ugyanis az említett notebookba, illetve notebookokba épített grafikus alrendszer nem kompatibilis vele.

A Microsoft szerint a beépített, NVIDIA által biztosított grafikus vezérlők bizonyos, erős terhelést jelentő játékok és alkalmazások futtatásakor egyszerűen nem stabilak, ami programösszeomláshoz vezet, vagy akár az applikáció elindítása is lehetetlenné válik.

A redmondi óriáscég aktívan vizsgálja a problémát, és amíg nem találnak rá megoldást, addig a May 2019-es frissítés nem fog automatikusan települni a Surface Book 2 notebookokra. A hardverkonfigurációk egyébként a korábbi Windows 10 verziókkal stabilak, tehát szoftveres problémáról van szó.

Bár a fentiek továbbra sem festenek túl kedvező képet a Microsoftról, azért mindenképpen látni kell azt, hogy a vállalat kiszúrta a problémát, és addig tiltják a frissítést, amíg jó nem lesz. Márpedig alapvetően ez lenne a cél, mert sajnos a szoftverhibák kivédhetetlenek, viszont nem szabad, hogy ezek eljussanak a felhasználókhoz, így lesz idő a javításukra fókuszálni.

Neked Ajánljuk