Review bombing alatt a Life is Strange: True Colors – Gamekapocs

A napokban jelent meg a Life is Strange: True Colors, a negyedik önálló történet a Life is Strange, a Before the Storm és a Life is Strange 2 univerzumában. Az első vélemények szerint Alex Chen érzelmekkel teli kalandja méltó folytatása lett a Dontnod és a Deck Nine korábbi munkáinak, Steamen is nagyon pozitív értékeléseket kapott a játék, akad azonban egy hangos játékosréteg, akik alaposan megharagudtak a játékra – olyannyira, hogy review bombing alá vették azt.

Ezek pedig nem mások, mint a szilárd (mondhatni megrögzött) nemzeti öntudattal rendelkező kínai játékosok. A Life is Strange: True Colors a coloradói Haven Springsben játszódik, ahol is a számos üzlet közt áll egy Treasures of Tibet nevezetű bolt is, melynek bejárata felett egy tibeti zászló díszeleg – az a zászló, amely egyben Tibet függetlenségét is jelképezi, s mint olyan, tiltott jelképnek számít Kínában.

Mindez pedig elég volt ahhoz, hogy számos játékos durván negatív értékeléssel illesse a játékot, kihangsúlyozva, hogy a fejlesztőknek fogalmuk sincs a helyi politikáról, Tibet, Tajvan, Hongkong és Makaó márpedig egyértelműen Kínához tartoznak, aki pedig másképp gondolja, az egyszerűen csak hülye. Nyilvánvaló persze, hogy csupán egyetlen sértett réteg hangos zsörtölődéséről van szó, érdemes azonban észben tartani, hogy Kína képviseli a Steam második legnagyobb célközönségét, így az ehhez hasonló érzékeny ügyek a vártnál jóval nagyobb hullámokat kelthetnek.

Neked Ajánljuk