Régi androidos telefonja van? Hamarosan letilthatja bejelentkezését a Google – hvg.hu

A Google a több mint 10 évvel ezelőtt kiadott Android 2.3.7-et használó felhasználók számára szeptember 27-től nem engedi, hogy belépjenek a Google-fiókjukba arról az eszközről, amin ez, vagy ennél régebbi operációs rendszer fut.

Függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használ valaki, az egyik legfontosabb szempont, hogy annak mindig a legfrissebb verziója fusson az adott készüléken. Nemcsak azért, hogy minden új funkció a felhasználó rendelkezésére álljon, hanem azért is, hogy minél kevésbé legyen sebezhető a szóban forgó mobil, számítógép.

Mivel a Google hamarosan a 12-es verziószámú Androidot tervezi kiadni, nem tűnik túl jó ötletnek, ha valaki mobilján még az Android 2.3.7-es verziója fut. A jövőben pedig már praktikus sem lesz, a Google ugyanis bejelentette, szeptember 27-től nem engedi, hogy az erről, vagy az ennél is régebbi operációs rendszerekről a felhasználók bejelentkezzenek a Google-fiókjukba.

[Itt az Android 12, új dizájnnal – ezekre az új funkciókra számíthat]

A szóban forgó, Gingerbread névre keresztelt operációs rendszert egyébként 2011 februárjában, vagyis több mint 10 éve adta ki a Google. A cég közlése szerint 2021. szeptember 27-e után, ha valaki a fent említett operációs rendszert futtató eszközökön megpróbál a Google-fiókjába (Gmail, YouTube, Google Térkép és a többiek) belépni, hibaüzenetet fog kapni.

Mindez azt jelenti, hogy a készülék operációs rendszerét vagy érdemes frissíteni, vagy érdemes az eszközt lecserélni. Innentől kezdve már csak idő kérdése, hogy a Google mikor lép majd hasonlót a 2011 után kiadott Androiddal kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk