[Re:] [AuraSync:] Vedd a drágábbat mert az jobb! ROG vs TUF. – Mobilarena

Ezekre a VGA-kra minimum 3 év gari van.
Aki ilyet tudott venni az a következőt is meg fogja venni szóval még az előtt eladja, hogy a magas hőmérséklet miatt bármi baja lenne a VGA-nak.
Tehát megint oda lyukadunk ki hogy nem számít.
Jó persze ha a hűvösebb akkor magasabbra boost-ol DE az továbbra is csak pár FPS pluszt jelent amit szintén nem fogsz észre venni főleg akkor ha a VGA már elérte azt a max FPS számot amit a monitorod meg tud jeleníteni.

Nem kell példálóznom mert biztos hogy értetek hozzá de azért leírom.
Ha 120Hz-es monitorod van és azt a VGA simán viszi folyamat akkor oly mind1 már hogy annál többet tud-e vagy sem.

Én alapból driver-ben korlátoztam az FPS-t 120-ra mert a TV-m ennyit tud és kész. Nekem egy darab FPS-el sem kell több.

Ellenben láttam olyat aki unlock-olt FPS-el tolt egy játékot ami 312FPS-el ment és a csávónak 144Hz-es monitorja volt. Sztem fingja nem volt róla, hogy mit csinál mindemellett DLSS Ultra Perfomance volt neki kapcsolva.

Ő valszeg nem a játékot élvezte hanem azt, hogy minél nagyobb FPS szám legyen a kép felső sarkában még ha értelmetlen is ocsmány homályos képpel.
Ezeknél a VGA-knál már a megjelenítő eszköz a korlátozó tényező.

Azt sem felejtsük el, hogy ha a lock-olt FPS el van érve akkor onnantól fogva a GPU nem próbál meg többet kisajtolni magából tehát kevesebbet fog fogyasztani, kisebb lesz a zaj és a hő is.

A VGA-t nem csak megvenni kell és használni hanem érteni is ahhoz mire való. Undervolt témába meg már bele sem megyek. Valszeg azt a TUF-ot is be lehetne lőni úgy, hogy hozza a ROG FPS/hő/db számait.

Tehát a fent említett FPS lock dologgal (vagy undervolt-al) máris csökkentettünk a VGA hőjén és hangján tehát megint csak nem kell ehhez ROG ilyen feláron.

140k felárért a lusta hozzánemértő user kap olyan extrákat amit az “alap” VGA is tud.

Hogy is van ez? A buta vásárló a jó vásárló.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / GTR 3 Pro / Q80T 65″ / Crusher EVO / 12600K / RTX 3080 / SBZ / R2850DB

Neked Ajánljuk