PES 2020: A Konami megszerezte egy nagy csapat licencét, egy másikét meg elvesztette – IGN Hungary

Akik szeretik a virtuális focit, azoknak nyilván nem lesz újdonság, hogy a Konami futballszimulátora folyamatosan küzd a licencek megszerzéséért/megtartásáért, hol kevesebb, hol több sikerrel. Az UEFA jogok elvesztése nagy érvágásnak bizonyult, de a japán kiadó azért igyekszik ezen a téren is odatenni magát. Be is jelentették gyorsan, hogy a szeptemberben immár eFootball PES 2020 címmel érkező játékukban (éa az azt követő epizódokban) végre a Manchester United csapata is hivatalos formában lesz jelen: minden játékos tetőtől talpig beszkennelve, ahogy az Old Trafford stadion is, és persze a legendák között ott lesz David Beckham is. Igaz, ez aligha vigasztalja majd a Liverpool szurkolóit, a “vörösök” licenceit ugyanis elvesztette a Konami.

Egészen pontosan a még 2016-ban köttetett szerződés június 30-án járt le a felek között, így sajnálatos módon az idei epizódban már nem találjuk meg a csapatot a megfelelő névvel, stadionnal és csapatmezekkel. A Konami azt is leszögezte, hogy július 1-től semmilyen esport versenyen nem lehet a jelenlegi BL-győztes Liverpool gárdáját irányítani, ugyanakkor a PES 2019-en belül természetesen megmarad minden a licenceknek megfelelően.

Bár a Sony egyelőre nem adott hivatalos választ, hogy miért került ki a PES 2019 a PS Plus júliusi kínálatból, nem lenne meglepő, ha ez állna a dolgok hátterében, hiszen két nappal a liverpooli szerződés lejárta után cserélte le a PlayStation a Detroit: Become Humanre a focis játékot.

Az eFootball PES 2020 2019. szeptember 10-én jelenik meg PS4 és Xbox One konzolokra, valamint PC-re és mobilokra.

Neked Ajánljuk