Okos pisi elemző eszközt dob piacra a Withings – Magyar Android Portál

A Withings igyekszik nagy feltűnést kelteni a 2023-as CES-en. Az egészségügyi és fitnesz kütyük mögött álló cég egy Wi-Fi-vel működő vizeletelemző készülékket mutatott be, amely a tervek szerint még ebben az évben megjelenhetnek a boltok polcain. A szóvivő szerint az eszközt azután fejlesztették ki, miután észrevették, hogy a vizelet vizsgálat szerepe “alulbecsült”.

Az U-Scan egy három részből álló rendszer, amely egy WC-re szerelhető, kavics alakú héjból, egy cserélhető tesztpatronból és egy okostelefon alkalmazásból áll. A kavics alakja beszívja a vizeletet egy gyűjtőterületre, ahol a patronban végbemenő kémiai reakcióval tesztelik. Ezután egy hőérzékelő aktiválja az eszközben lévő intelligens komponenseket, és perceken belül elküldi az eredményeket az okostelefonon lévő alkalmazásba Wi-Fi-n keresztül.

A Withings azt tervezi, hogy 2023 második negyedévének végén piacra dobja Európában az U-Scan-t, amely két kazettát fog tartalmazni. Az első, az U-Scan Cycle Sync hormonális, pH- és fajsúlytesztet használ a menstruáció nyomon követésére és az ovulációs ablak meghatározására szolgál, míg a második kazetta, az U-Scan Nutri Balance tápanyag- és hidratálási információkat nyújt a fajsúly, a pH, a ketonok és a C-vitamin szintjének tesztelésével. Akár hiszük, akár nem, a Stream ID funkciónak köszönhetően az U-Scan még különbséget is tud tenni a különböző felhasználók között.

Az EU-s verzió 499,95 euróba fog kerülni, és egy tetszőleges patront tartalmaz. Ezt követően lehetősége lesz  a felhasználóknak havi 29,95 euróért cserepatronokat vásárolni, vagy előfizetni egy automatikus utántöltő szolgáltatásra. A patronokat és az akkumulátort úgy tervezték, hogy három hónapig bírják, ezután el kell távolítania a készüléket a WC-ből, hogy megtisztítsuk a kavics alakú burkolatot. Ez a folyamat lehetővé teszi az eldobható tesztkazetta cseréjét, miközben az eszköz feltölthetö USB-C-n keresztül.

Bár a kütyü megjelenése elsőre meglepő lehet, jobban belegondolva a Withings egy nagyon is fontos piacra készül éppen belépni, hiszen az otthoni egészségügyi tesztek egyre jobban terjednek, valamint jelentőségük is folyamatosan növekszik.

(via)

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!

Neked Ajánljuk