Nyolc év után drámaian megváltozott a Battle.net külseje – IGN Hungary

A Blizzard teljesen megújította a Battle.net névre keresztelt keretrendszerének külsejét, ezzel pedig nyolc év óta először piszkálta meg drasztikusan a sokak által nem túlságosan kedvelt szoftvert. A megújult Battle.net egyelőre csak néhány régióban és ott sem mindenkinek érhető el, de az elkövetkezendő hetek során mindenki szembesülhet majd vele, hogyan is képzeli el az amerikai vállalat a keretrendszer jövőjét. Az új külső többek között az eddigi bal oldali sáv helyett felülre helyezte a játékok ikonjait, ezzel pedig sokkal nagyobb hely van a „game page”-re, vagyis arra a felületre, ahol a legújabb hírekről, frissítésekről és tervekről olvashatunk az adott címmel kapcsolatban. A barátlista és a „social bar” a képernyő jobb szélére került, vagyis immáron nem külön nyílik meg, mint ahogyan azt a Steam esetében teszi az azonos opciókat kínáló megoldás.

Egy apró érdekesség, hogy a cég által kiadott képen – amelyen elbüszkélkednek a Battle.net 2.0-val – a balfelső sarokban a kék Battle.net logót láthatjuk. 2017-ben az Activision kérésére a Battle.net-et átnevezték Blizzard Appá, a klasszikus logót pedig lecserélték. A lendület nem tartott ki sokáig: pár hónappal később a Blizzardd Appból megint Battle.net lett, de a lecserélt logó megmaradt – egészen mostanáig, hiszen itt már újra a régebben megszokott kis ikont láthatjuk.

 

Battle.net-2.0

Nem tudjuk, mennyire fontos egy ilyen keretrendszer külseje, de a kép alapján legalább azt elmondhatjuk, hogy nem lett csúnya. Reméljük, a megalkotása nem azt jelenti, hogy újabb hosszú évekig nem nyüstölhetünk majd új Blizzard játékot.

Neked Ajánljuk