Nem minden régi játék fut majd el a PlayStation 5-ön – hvg.hu

A PlayStation fejlesztéséért felelős vezető arról beszélt, hogy a PlayStation 4-esnél korábbi konzolokra készült játékokat nem fogja tudni futtatni a PS5.

A Sony bejelentése szerint a PlayStation 4-re elérhető játékok 99 százaléka a PS5-ön is el fog futni. De mi a helyzet a korábbiakkal?

A választ Jim Ryan, a Sony PlayStation fejlesztéséért felelős részlegének vezérétől idézi a GameSpot. Ezek szerint a PlayStation 3-ra, a PlayStation 2-re, valamint a legelső PlayStationre készült játékokat nem lehet majd elindítani az új konzolon. Összehasonlításként, a konkurens Microsoft eszköze, az Xbox Series X és a Series S nemcsak az Xbox One, hanem az Xbox 360 játékait is simán futtatja majd.

Ryan azzal magyarázza a dolgot, hogy a PS4-nek nagyjából 100 millió felhasználója van, ezért az azokon futó játékokat optimalizálták az új hardverre, az ennél régebbi játékokkal túl sokat kellene foglalkozni Mark Cerny, a PlayStation rendszereinek korábbi főmérnöke szerint a PS5 és a PS4 ugyanarra az architektúrára épül, ezért a PS4 játékai is el tudnak futni a PS5-ön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk