Nebula – magyar fejlesztésű sci-fi kolóniaszimulátor a láthatáron – Gamekapocs

A Budapesten tevékenykedő Chaos Systematic kétfős csapata egy ígéretes űrbéli kolóniaszimulátorhoz gyűjt a Kickstarteren. Lássuk, milyen kalandok várnak ránk a Nebulában!

Ha ti is kedvelitek az olyan nyalánkságokat, mint a Rimworld, a Prison Architect vagy a Last Fortress, akkor mindenképp érdemes lesz szemmel tartanotok a Chaos Systematic sci-fi kolóniaszimulátorát, a Nebulát. A mindössze két fejlesztőt számláló budapesti csapat a napokban indította útjára a játék Kickstarter kampányát, ahol továbbra is várják a lelkes támogatókat.

De hogy magáról a játékról is eláruljunk ezt-azt: az immáron két éve készülő Nebula egy hatalmas, több millió csillagot számláló galaxisba hívja a bátor telepeseket, akik vannak olyan bátrak, hogy a megannyi bolygó bármelyikén megvessék a lábukat. Nem csak az űrutazás során, de az ismeretlen világok felfedezésekor is óvatosan kell majd igazgatnunk a 2D-s hőseinket, hiszen különös idegen lények, ősi civilizációk, hatalmas szörnyetegek és rengeteg titok vár majd ránk az ismeretlenben.

Ahogy azt azonban a hasonszőrű játékokban már megszokhattunk, a kolóniánk fenntartása sem lesz gyerekjáték. Az idegen fenyegetés mellett komoly kihívást jelent majd az űrhajónk karbantartása és fejlesztése, az alapanyaggyűjtés, a diplomácia navigálása és persze a telepeseink életben tartása is.

Ha többet is meg szeretnétek tudni a Nebuláról, látogassatok el a játék weboldalára, csekkoljátok le a Kickstarter kampányt, vagy olvassátok el a fejlesztők legutóbbi interjúját!

Neked Ajánljuk